latinica  ћирилица
29/09/2024 |  21:35 ⇒ 21:35 | Аутор: СРНА

Додик: До Нове године Влада Српске засједаће у Билећи да помогне тој општини

Предсједник СНСД-а Милорад Додик најавио је да ће Влада Републике Српске до Нове године засједати у Билећи како би се тој општини помогло да изађе из садашње тешке ситуације, истичући да је спреман и пакет подршке Билећи путем различитих пројеката.
СНСД Билећа - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
СНСД БилећаФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Додик је на трибини СНСД-а у Билећи рекао да ће Влада Српске засједати у Билећи, уколико грађани на предстојећим изборима буду подржали кандидата те странке за начелника општине Миодрага Парежанина.

- Довешћу цијелу Владу и спремни смо да рјешавамо проблеме и да се стабилизује општински буџет - истакао је Додик и додао да су нека од рјешења за Билећу да Влада Српске и "Електропривреда Републике Српске" преузму неке од проблема те општине.

Додик је нагласио да је неопходан нови човјек на челу Билеће и позвао грађане да подрже и листу кандидата те странке за Скупштину општине Билећа, као младе и перспективне људе.

Он је додао да нема успјешне заједнице ако нема сарадње и координације са републичким институцијама.

Додик је рекао да је у оквиру пакета подршке Билећи, између осталог, у плану изградња зграде за младе брачне парове, за коју је спреман да као предсједник издвоји милион КМ како би добили повољне цијене станова.

Према његовим ријечима, у плану је и завршетак пројекта билећког водовода, као и комплетно опремање Дома здравља.

- СНСД је право рјешење за Билећу јер се показало да претходна власт није ваљала - рекао је Додик, наводећи да је због садашњег руководства Билећа у застоју и не развија се јер нису имали никаквих идеја и перспективе.

Додик је истакао да би након избора Парежанина сви заједно прво санирали општинске губитке, како би дали простора да општина дише и да има перспективу.

- Дошли смо овдје да подржимо све људе и прије свега Билећу. Овдје сам и ја био суграђанин шест мјесеци када сам служио војску, Школу резервних официра и увијек ми је драго овдје да дођем - рекао је Додик и додао да је општини потребна ефикасна администарација и да се привуку млади да ту остану да живе.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Билећа Миодраг Парежанин истакао је да очекује да ће 6. октобар бити историјски дан за Билећу, након чега је сигуран да Билећа више неће бити оваква каква је данас и да ће вратити стари сјај.

- Доста можемо сами урадити, али потребна је помоћ и републичких институција и сигуран сам да ћемо заједно ријешити проблеме јер овај град има ресурсе и могућности - рекао је Парежанин и додао да су потребне инвестиције, као и да сједиште Хидроелектране "Дабар" буде у Билећи.

Трибини СНСД-а у Билећи присуствовали су и потпредсједник СНСД-а Лука Петровић, градоначелник Требиња Мирко Ћурић, посланици у Народној скупштини Републике Српске, као и бројне присталице те странке.