latinica  ћирилица
29/09/2024 |  18:25 ⇒ 21:11 | Аутор: РТРС

Станивуковић некад исмијавао, а данас снима спотове на кружном току за који Град није дао ни марку (ВИДЕО)

Не јењавају гужве у највећем граду Републике Српске. Данас до 14 часова, због маратона, пола Бањалуке је било блокирано. Нису помогли ни кружни токови које је градоначелник Драшко Станивуковић некада исмијавао, а данас на њима снима видео-спотове и себи приписује заслуге за највећи кружни ток на западном транзиту за који Град није дао ни марку.
Кружни ток, Бањалука - Фото: РТРС
Кружни ток, БањалукаФото: РТРС

Бањалука и данас, иако је недјеља, у саобраћајном колапсу.

И претходних година било је разних манифестација и блокада улица, али ово данас још није виђено. Због маратона, град Бањалука дао је сагласност да се обустави саобраћај у више улица што је довело до тогалог хаоса. Возачи огорчени, кружили су по околним улицама више од сата, да би стигли до одредишта.

Док Бањалучани, због гужви у саобраћају, губе и вријеме и живце, из кабинета градоначелника раније су саопштили да се гужве намјерно стварају и да је неко платио доконе возаче да крстаре улицама Бањалуке. Док град грца у дуговима и проблемима, градоначелник Драшко Станивуковић запошљава нове раднике, међу којима и оне који га свакодневно снимају за видео спотове, и хвалоспјеве на друштвеним мрежама.

- Нашим радом стварамо чуда, тако ће бити и са овом нефункционалном раскрсницом у насељу Росуље. И тако би - рекао је Станивуковић. 

Тачно је да се чуда стварају, али не радом градоначелника и његове администрације, већ новцем Владе Српске и Путева Републике Српске. И њихова је заслуга што ће саобраћни колапс увелико бити растерећен.

- Сав пословни и приватни, индивидуални ток који се креће, када је у питању град Бањалука и пролаз кроз град, по нашим мјерилима пролаза, по евиденцији бројила, један је од најоптерећенијих транзита када је у питању Бањалука и ми морамо испред Путева, ресорног министарства да ставимо акценат и даље на тај транзит - додао је директор ЈП Путеви Републике Српске Милан Дакић.

И док републичке институције у тишини раде и граде, актуелни градоначелник Драшко Станивуковић, по устаљеној пракси, одлучио је да, не само за овај пројекат, већ и бројне друге као што је кућа Милановића и Централни споменик борцима, резултате припише себи. А не тако давно, исмијавао је све оно чиме се данас хвали. За њега кружни токови тада нису били нужна потреба.

- Овај кружни ток кошта 3 милиона. То је једна Медицинска школа, Угоститељска школа које требају Бањалуци - додаје Станивуковић.

Четири године касније, нема ни школа, ни градске болнице које је Станивуковић обећавао. Нема ни моста у Доцу и још много тога што је најављивао, како су многи својевремено помислили - "дечко који обећава" па је ваљда зато и остало све само на обећањима.