latinica  ћирилица
29/09/2024 |  18:19 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Стаменковски Ђурђевић у посјети Српској: Вишеград наредне године домаћин "Дана породице Српске и Србије" (ВИДЕО)

Однос Владе Србије према Републици Српској адекватан је потребама народа у Српској, поручила је министар за породицу у Влади Србије Милица Ђурђевић Стаменковски, која је обишла Вишеград, Рогатицу и Пале.
Милица Ђурђевић Стаменковски у Вишеграду - Фото: РТРС
Милица Ђурђевић Стаменковски у ВишеградуФото: РТРС

Србија и Српска се требају, поручила је, озбиљно окренути наталитетној политици и тиме поправити "крвну" слику српског народа с обје стране Дрине.

У Вишеграду је најавила одржавање манифестације "Дани породице Српске и Србије" наредне године.

Из дана у дан видљиво је да Декларација свесрпског сабора није протоколарни документ за једнократну употребу већ платформа за заједничку будућност. У прилог томе и најава да ће Вишеград наредне године бити домаћин манифестације "Дани породице Српске и Србије", од које се очекује да постане традиционална и да окупи породице и из Црне Горе, са Косова и Метохије, Македоније и српске дијаспоре.

- На моје велико задовоство идеја је прихваћена и започећемо све неопходне организационе и логистичке припреме како би ова манифестација била достојна теме којом се бави. Боже здравља 2025. године Вишеград ће бити мјесто промовисања породичних вриједности - истиче Ђурђевић Стаменковски.

Начелник општине Вишеград Младен Ђурђевић каже да га радује да ће Вишеград имати прилику да у наредној години започне са конкретним пројектима везаним за наталитет.

Боравак у Републици Српској, Ђурђевић Стаменковски наставила је посјетом Рогатици, што је први долазак званичника Владе Србије тој општини од како постоји Српска. Договорено је да дјеца из Рогатице посјете београд и друге градове у Србији.

- Ово је један вијесник једне добре сарадње, да ћемо бити у прилици да угостимо и неке друге министаре Владе Србије и да некад дође на ред и премијер Србије да нам буде гост - рекао Милорад Јагодић, начелник општине Рогатица.

Задатак Србије и Српске јесте да се дјеца што више рађају с обје стране Дрине , да државе адкеватним мјерама помогну мајке, вишечлане породице, да обнове и изграде вртиће, домове здравља поручила је са Пала Ђурђевић Стаменковски. Подржала је иницијативу Пале -престоница.