latinica  ћирилица
29/09/2024 |  18:13 ⇒ 19:59 | Аутор: РТРС

Због Станивуковића и Дринића бањалучки ПДП "пуца по шавовима" (ВИДЕО)

Због Драшка Станивуковића и Небојше Дринића, бањалучки ПДП пуца по шавовима.
ПДП - Фото: РТРС
ПДПФото: РТРС

Након што су Љубиша Анчић и Наташа Мирошљевић Шестић напустили одборничку листу и саопштили разлог али и Станивуковићеве планове у изборној ноћи о могућим нередима, Анчић данас открива са каквим је све људима радио.

На шта је све био спреман Драшко Станивуковић, за РТРС открива Давор Драгићевић, отац несрећно страдалог младића Давида. Каже да није хтио да учествује у државном удару прије шест година и да је Станивуковићева идеја била да се плинске боце унесу у РТРС и поставе пред НСРС.

Љубиша Анчић, један од двоје кадрова ПДП-а који су напуштајући одборничку листу те партије упозорили на планове Драшка Станивуковића и Небојше Дринића, данас каже да је скинуо велики терет са леђа и да се сада открило са колико лошим људима је сарађивао. Каже и да је актуелни градоначеленик Драшко Станивуковић показао да је, прије свега, лош човјек.

- До јуче сам им био добар да будем директор, да будем кандидат за одборника, да прикупљам гласове и убјеђујем друге да су они добри, а када сам одлучио да се одрекнем свега да би сачувао част, достојанство и понос, дојучерешње колеге су се обрушиле на мене. Колико год људи да оде из ПДП-а, колико год партнера да их напусти, њима ништа не значи, јер су они сврха и смисао сами себи. И зато ће на крају остати сами - каже Анчић.

Двоје кадрова ПДП-а који су напустили листу упозорили су да је Станивуковић на све спреман па и на паљења сопственог аутомобила, изазивања хаоса, дестабилизацију Републике Српске али и немире у изборној ноћи. На шта је све Драшко Станивуковић био спреман за нашу Телевизију свједочи Давор Драгичевић, отац несрећно страдалог младића Давида. Подсјећа на догађаје из децембра 2018. године гдје га је Станивуковић са неким сарадницима наговарао на државни удар. Према Станивуковићевом сценарију на удару су се нашле НСРС и РТРС-

- На састанку у кући Драшка Станивуковића, на којем сам присуствовао са члановима групе "Правда за Давида", а гдје је била присутна и Јелена Тривић. Они они су износили неке мени стране идеје да се донесу неке плинске боце. Искуљчиво је њихова идеја била да се то постави пред Народну скупштину Републике Српске, ја сам то аутоматски одмах одбио и нисам размишљао уопште о томе. За ово све што говорим постоје релевантни свједоци тог догађаја. Такође, је било говора ако се то не успије да се проба ући на зграду РТРС-а документи постоје. Драшко Станивуковић овако мени пказује да уђем, ја никад нисам, нелегално желио да уђем на РТРС - каже Драгичевић.

Драгичевић каже да му је његов адвокат рекао да је добро што није насилно ушао у РТРС јер би се то третирало као покушај државног удара и да га нико не би могао одбранити. Он би, каже, био ухапшен а креатори тог плана на слободи.

Прибјегавао је Станивуковић лажима, правио од себе жртву али и користио туђу несрећу – случај Драгичевић је очигледан примјер.

Драгичевић и данас тврди да је Станивуковић имао само један циљ - да се домогне власти, не бирајући средства.

- Значи једини искуљчиви кривац за догађај од 25.12.-30.12. су Драшко Станивуковић и и Јелена Тривић. А Јелена Тривић вјероватно понукана тада вјероватно тадашњим својим партијским колегом и жељом опет понављам за неком влашћу која код њих превазилази границе здравог разума исто је учествовала у свему томе како се то завршило по мене врло добро се зна - истиче Драгичевић.

И није Драгичевић једини који каже да политичар попут Станивуковића не бира средства да се домогне и опстане на власти.

Тако и дојучерашњи блиски сарадници и кадрови ПДП-а тврде да је Небојша Дринић већ почео да уништава доказе у Градској управи који свједоче о његовим и Станивуковићевим приватним интересима и везама са тајкунима.

О свему Станивуковић још ћути. Јуче га је покушао да одбрани Бранислав Бореновић данас Дринић који, умјесто да одговори због чега их напуштају кадрови, оштрицу окреће према СНСД-у и предсједнику Градске скупштине Љуби Нинковићу.

Има ли овдје посла за истражне органе?