latinica  ћирилица
29/09/2024 |  14:17 ⇒ 16:59 | Аутор: РТРС

Драгичевић за РТРС: Нисам хтио да учествујем у државном удару - Станивуковићева идеја била да се плинске боце унесу у РТРС и поставе пред НСРС (ВИДЕО)

За све догађаје у периоду од 25. до 30. децембра 2018. године и идеје о доношењу плинске боце испред Народне скупштине Републике Српске и уношењу боца у РТРС су одговорни Драшко Станивуковић, Јелена Тривић и њихови сарадници, рекао је за РТРС Давор Драгичевић, отац страдалог Давида Драгичевића.
Давор Драгичевић - Фото: РТРС
Давор ДрагичевићФото: РТРС

- На састанку у кући Драшка Станивуковића, на којем сам присуствовао са члановима групе "Правда за Давида", а гдје је била присутна и Јелена Тривић, Драшко и Јелена су спомињали плинске боце. Да се и то понесе испред Народне скупштине Републике Српске. Спомињали су да, ако не успије то са боцама, да се онда уђе у РТРС - навео је Драгичевић.

Драгичевић тврди да је био свјестан да ако уђе у РТРС, да ће га ухапсити, како је рекао, специјалци МУП-а.

- Постоје докази да ме Станивуковић наговарао да уђем у РТРС. Знао сам да ћу бити ја ухапшен ако то урадим, а да они неће одговарати. Никада нисам желио да уђем на РТРС нелегалним путем - навео је Драгичевић.

Истакао је да су се на састанку износиле њему стране идеје да се поставе плинске боце испред НСРС, као и улазак на РТРС.

Рекао је да постоје релевантни свједоци тог састанка.

Навео је да му је драго што нису успјели злоупотријебити ни њега, ни, како је рекао, његове сараднике.

- Тадашњи скуп није пријављен уз моју сагласност. Пријавила га је омладина ПДП-а. Не осуђујемо те младе људе, они су били инструмент у рукама Драшка Становуковића. Он је желио да се на било који начин домогне власти, да се домогне нечега што није могао легалним путем - рекао је Драгичевић.