latinica  ћирилица
29/09/2024 |  11:40 ⇒ 12:50 | Аутор: РТРС

У Брчком отворен пословни инкубатор намијењен старт-ап предузећима (ВИДЕО)

У Брчком је отворен пословни инкубатор намијењен новооснованим старт-ап предузећима и физичким лицима која имају канцеларијски простор и техничку подршку за почетак обављања дјелатности.
Брчко, пословни инкубатор - Фото: РТРС
Брчко, пословни инкубаторФото: РТРС

Пројекат пословног инкубатора реализује Развојно-гарантни фонд дистрикта, у оквиру програма прекограничне сарадње БиХ и Србије.

Десет предузетника из области маркетинга, веб дизајна, сајбер безбједности, услуга у вези са административним и књиговодственим пословима и промоцијом здравог живота, простор за почетак пословања добило је у пословном инкубатору.

- Прилика коју сам добио у Брчком да мој старт ап буде подржа је велика ствар зато што имам могућност подршке у административном смислу, у финансијском смислу - навео је Един Ливадић, информатичар из Брчког

- Имамо прилику да користимо и одређене дигиталне уређаје, као што су уређају за снимање, гдје ћу моћи да покренем своју онлајн платформу, имам прилику да користим салу за састанке - додала је Армела Јунузовић, функционални тренер из Брчког.

Реализацију пројекта "Несесер" омогућио је ИПА програм прекограничне сарадње БиХ и Србије, односно Брчког и Лознице.

Вриједност пројекта је 141 хиљаду евра.

- Један први пројекат у Брчком, који се реализује на овакав начин. Значи доста велико, дио средстава који се односи на нас, 70 одсто су донаторска средства, а учешће Владе је 30 одсто - нагласио је Милорад Теодоровић, директор Развојно-гарантног фонда дистрикта Брчко.

Корисници пословног инкубатора ће, након шест мјесеци, мјесто уступити новим младим људима који имају идеје за покретање неке предузетничке дјелатности, али немају средства за почетак пословања.