latinica  ћирилица
29/09/2024 |  11:21 ⇒ 13:02 | Аутор: РТРС

Обиљежене 33 године од погибије хероја мајора Милана Тепића; Подршка изградњи спомен-комплекса (ВИДЕО)

У Комленцу у Козарској Дубици, родном мјесту хероја мајора Милана Тепића, обиљежене су 33 године од његове погибије у Бјеловару.
Помен Милану Тепићу - Фото: РТРС
Помен Милану ТепићуФото: РТРС

Тада је током борби са хрватским паравојним јединицама дигао у ваздух касарну ЈНА, не желећи да непријатељу преда складиште са оружјем.

Помен је служен на мјесном гробљу у Комленцу.

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске ће прихватити инцијативу о изградњи спомен-комплекса народном хероју Милану Тепићу у Комленцу код Козарске Дубице.

У присуству сина мајора Тепића, Александра, бројне делегације положиле су цвијеће на породичну гробницу Тепића, а шеф кабинета министра рада и борачко-инвалидске заштите Раденко Топаловић рекао је да ће ово министарство прихватити инцијативу Борачке организација општине Козарска Дубица о изградњи спомен-комплекса мајору Тепићу у Комленцу.

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић подсјетио је да је мајор Тепић дао ријеч да ће служити држави и свом народу.

- Налазимо се у селу Комленац у Козарској Дубици поред празног гроба мајора Милана Тепића, посљедњег југословенског народног хероја, који је погинуо за слободу јер је дао ријеч да ће вјерно служити својој држави и свом народу - рекао је Рељић.

Вршилац дужности директора Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Виктор Нуждић рекао је да је мајор Милан Тепић један од највећих хероја Одбрамбено-отаџбинског рата и уопште један од највећих хероја српског народа.

Предсједник Борачке организације општине Козарска Дубица Ненад Булић рекао је да је херојско дјело мајора Тепића непревазиђено у новијој историји.

- Важно је сјећати се његовог херојства, да млађе генерације научимо култури сјећања и гајимо слободарске традиције нашег народа - рекао је Булић.