latinica  ћирилица
29/09/2024 |  10:37 | Аутор: РТРС

Савић: Желимо здраве развојне пројекте на Мајевици

Кандидат СДС-а за начелника Лопара Радо Савић изјавио је Срни да су његови приоритети сада и у наредним годинама здрави развојни пројекти у области пољопривреде, туризма, привреде, као и да се оснажи и прошири сарадња ове општине са дијаспором.
Радо Савић - Фото: СРНА
Радо СавићФото: СРНА

- Приоритет је и да се не дозволи отварање рудника литијума на подручју Лопара, јер онда сви други планови падају у воду - нагласио је Савић.

Од важних пројеката за Лопаре он је издвојио изградњу водовода и напоменуо да, док овај проблем не буде ријешен и пројекат завршен, неће радити друге пројекте.

- Ту је и изградња заобилазнице око Лопара, гдје је до сада издата дјелимична грађевинска дозвола, јер је остао неријешен мали дио имовинскоправних односа, и то би требало бити ријешено за мјесец до два - навео је Савић.

Он је додао да велике наде полаже у излетничко-туристички комплекс "Бусија", који већ добија обрисе значајног туристичког центра.

- Фокусирани смо и на рад са младима, подржаваћемо и даље све од предшколског образовања, преко набавке уџбеника и плаћеног превоза за ученике основних и средњих школа до стипендирања студената са подручја наше општине - рекао је Савић.

У области спорта он очекује, прије свега, да Фудбалски клуб "Мајевица" уђе у виши ранг такмичења.

- До тада се ужурбано ради на припреми инфраструктуре, јер су за добро такмичење потребни добри услови, а они се полако стварају у Лопарама - оцијенио је Савић.

Према његовим ријечима, простора за рад и развој има много и добродошли су сви који желе да дају допринос томе.