latinica  ћирилица
29/09/2024 |  09:26 ⇒ 09:53 | Аутор: РТРС

Максимовић: Уједињена Српска наставља путем развоја

Носилац листе кандидата Уједињене Српске за одборнике Скупштине општине Хан Пијесак Вјекослав Максимовић рекао је да ће се Општински одбор ове партије и у наредне четири године залагати за породицу, породичне вриједности и младе брачне парове, те наставак реализације започетих пројеката у развоју туризма.
Вјекослав Максимовић - Фото: СРНА
Вјекослав МаксимовићФото: СРНА

- Реконструисали смо стари објекат Соколског дома гдје је данас Народна библиотека "Бранко Чучак", која је ове године понијела признање најбоље библиотеке у Републици Српској, на шта смо поносни. Реконструисали смо објекат Дома културе и Дома здравља "Др Миленко Наранчић", те у дијелу тог објекта изградили дом за стара лица који ће ускоро бити отворен - рекао је Максимовић.

Он је навео да посебно мјесто у активностима локалне управе у Хан Пијеску припада пројекту реконструкције Љетниковца Александра Карађорђевића, отварању првог послијератног Дјечијег вртића "Диана Будисављевић" и дозначеним подстицајима пољопривредним произвођачима ове локалне заједнице.

Максимовић, који је предсједник Општинског одбора Уједињене Српске Хан Пијесак, рекао је да ће тај одбор у наредне четири године акценат ставити на развој туризма и на најважнију грану која се наслања на туризам, хотелијерство, угоститељство и подстицај домаћим произвођачима здраве хране и сувенира.

Према његовим ријечима, локална управа ће наставити са суфинансирањем санације и реконструкције кровова и фасада са заједницама етажних власника и приватним власницима стамбених објеката у оквиру програма суфинансирања пројеката санације и реконструкције кровова и фасада.

Максимовић је додао да ће Општински одбор Уједињене Српске Хан Пијесак подржати локалну управу у обезбјеђењу свих видова помоћи породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима и демобилисаним борцима, те у организовању обиљежавања важних историјских датума.

Он је истакао да је општина Хан Пијесак већ ушла у рјешавање проблема паса луталица и напуштених коња који свакодневно угрожавају учеснике у саобраћају, те да је током ове грађевинске сезоне издвојила средства за реконструкцију свих улица у градском и приградским насељима, а послове унапређења инфраструктуре наставиће постављањем уличне расвјете за сва насељена мјеста кроз која пролази магистрални пут.

- Морамо наставити путем даљег развоја наше локалне заједнице, уједињени за Хан Пијесак - поручио је Максимовић, који обавља функцију потпредсједника Скупштине општине Хан Пијесак.