latinica  ћирилица
29/09/2024 |  08:51 ⇒ 08:53 | Аутор: СРНА

Аулић: Србија је гигант за БиХ и утолико су Лагумџијине вратоломије смијешне и безвриједне

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Саша Аулић рекао је да је најновија изјава Златка Лагумџије да "Србија није оснивач УН" најприземнији политички турбофолк за сарајевске уши.
Саша Аулић - Фото: РТРС
Саша АулићФото: РТРС

Реагујући на изјаву Лагумџије да је БиХ, како каже, била аутор/спонзор Резолуције УН Генералне скупштине да се прије 24 године Србија прими у чланство УН, Аулић је рекао за Срну да се Лагумџија из петних жила упире да БиХ представи као озбиљну државу, а највише доприноси њеној неозбиљности, од чега и те како има користи.

- Да је БиХ иоле озбиљна, Лагумџија би међу првима одговарао због рушилачког односа према њеном Уставу и законима. Ни у једној озбиљној држави амбасадор не може полемисати или још горе одбити да прослиједи допис свог надређеног, али зато у неозбиљној БиХ може - нагласио је Аулић.

Он је указао да је Србија у сваком могућем погледу гигант за БиХ и утолико су Лагумџијине правне вратоломије смијешне и безвриједне.

- Заиста дјелује да ће БиХ у једном тренутку колабирати под притиском сарајевске мржње, охрабрене од разних бјелосвјетских шарлатана - констатовао је Аулић.