latinica  ћирилица
28/09/2024 |  21:49 ⇒ 22:27 | Аутор: СРНА

Вулин: Побједа Шобота за наставак политике приближавања Србије и Српске

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин рекао је да ниједни избори у Републици Српској нису само избори, већ начин да грађани кажу у ком правцу желе да се развија Српска, те поручио да побједа кандидата СНСД-а за градоначелника Бањалуке Николе Шобота значи наставак политике приближавања Србије и Српске.
Вулин, Селак и Шобот - Фото: Уступљена фотографија
Вулин, Селак и ШоботФото: Уступљена фотографија

- Знам да нема никога у Српској ко би гласао против тога да Србија и Република Српска буду још ближе и јединственије, да још више чувају једни друге. Када будете гласали размишљајте о својој Србији и својој Српској. Не морам ја да знам који су проблеми у Бањалуци, али знам који људи могу да их рјешавају. Због тога сам ту - истакао је Вулин вечерас на трибини СПС-а у бањалучком насељу Старчевица.

Вулин је нагласио да Бањалука није само град, већ симбол напретка Српске, али и показатељ како изгледа када Србија чврсто стоји иза некога.

Шобот је рекао да вечерас, заједно са пријатељима из СПС-а, промовишу заједничке жеље за Бањалуку и сличне програме и идеје, а то су опредјељење да се граде вртићи, школе, да се донесе урбанистички план, да се ријеши саобраћајна гужва у граду.

- То су опредјељења која су нас и повезала, поред дугогодишњег пријатељства и жеља да се у Бањалуци уради најбоље, да се промијене неке ствари које су до сада биле пракса и да заједно са квалитетним људима које имамо наставимо да градимо Бањалуку и прекинемо ове четири године застоја и дневног популизма - нагласио је Шобот.

Скуп СПС-а (Уступљена фотографија)

Он сматра да је Бањалуци потребно вратити пристојност, струку и повјерење грађана у свакодневни рад Градске управе.

- Никад важнија подршка из Србије као вечерас подршка Вулина. Част ми је да су овакви људи одлучили да ме подрже - истакао је Шобот.

Носилац листе СПС-а за Скупштину града Горан Селак рекао је да СПС као партија социјалне правде, али и национално одговорна партија води позитивну кампању и у разговору са грађанима утврђује и представља конкретна рјешења за грађане Бањалуке и Републике Српске.

Он је навео да је СПС јуче представио рјешавање питања боравка дјеце у вртићима, великих саобраћајних гужви и недостатка паркинг мјеста, као и нови пројекат чији је циљ заустављање бетонизације града.

Према његовим ријечима, Бањалука треба да се шири ка Лазареву, да се тамо изгради насеље по узору на Нови Београд и Београд на води.

- Урбанистички план за Бањалуку донесен је 1975. године. Тражићемо од новог градоначелника да са сарадницима, међу којима ће бити и екипа из СПС-а, донесемо нови урбанистички план, да се зауставмо бетонизацију, тражимо више зеленила за малишане, више образовних установа. Сигурни смо да ћемо заједнички то моћи да испунимо - навео је Селак.