latinica  ћирилица
28/09/2024 |  20:56 | Аутор: РТРС

Радан: Искористити туристички потенцијал Требиња

У Горици је веома битно провјерити одакле Граду само 30 осто удјела и власништва у Комуналном предузећу, које је некада позитивно пословало, а сада је у дебелом минусу. Ово је рекао Лазар Радан, кандидат За правду и ред Листе Небојше Вукановића, за градоначелника Требиња на предизборном скупу у Мјесној заједници Горица.
Трибина Лазара Радана у Насељу Горица - Фото: РТРС
Трибина Лазара Радана у Насељу ГорицаФото: РТРС

- Погледајмо десну обалу Требишњице код онога фамозног моста који се гради, гдје има шест извора који се могу искористити у туристичке сврхе. Можемо направити одмаралишта, љетовалишта и заиста се то може искористити у туристички потенцијал, обзиром да је туризам у нашем граду у експанзији - рекао је Радан.

Он је истакао да су свјесни да у Горици постоје већ два вртића, док у појединим насељима нема ни један. Зато ће, каже, у њиховом фокусу дјеловања у наредном периоду бити да се изгради још вртића у Требињу.

- Више вртића би омогућили родитељима да не морају преко везе и разноразних познанстава дјецу водити у приватне вртиће који су неколико пута скупљи од државног вртића, јер у државном, вртићу нема мјеста. И када има мјесто у државном вртићу увијек неко подобнији улази. У Горици је неопходан још један вртић, али уопште градским насељима је неопходнао да се изгради још неколико - нагласио је Радан.

Кандидатуру Лазара Радана за градоначелника Требиња подржале су Српска демократска странка, Партија демократског прогреса и Народни фронт.