latinica  ћирилица
28/09/2024 |  19:20 | Аутор: РТРС

Уједињена Српска у Вишеграду, Рудом и Чајничу: Очекујемо дупло више одборника

Уједињена Српска очекује да ће удуплати изборни резултат у Вишеграду, Рудом и Чајничу јер грађанима нуди калитетне кандидате и програм развоја малих општина, за које сматра да су од виталног интереса за Републику Српску, рекао је на данашњим предизборним скуповима ове странке у поменутим општинама лидер Уједињене Српске, Ненад Стевандић, заједно са кандидатима за одборнике.
Трибина УС у Рудом - Фото: Уступљена фотографија
Трибина УС у РудомФото: Уступљена фотографија

Стевандић је поручио да је носилац одборничке листе, др Дарко Лечић, најбољи избор за Вишеград и да га треба подржати.

- А, зашто не рећи да он као искусан специјалиста, добар грађанин, отац троје дјеце, узоран супруг, заслужује мјесто предсједника Скупштине. Уједињена Српска за то треба да се избори са великим бројем гласова и одборничких мандата – рекао је Стевандић на трибини у препуном Дому културе у Вишеграду.

Он је нагласио да УС спада у веће политичке партије које дјелују на територији читаве Републике Српске.

- Имамо неколико кандидата за начелнике, а готово у свим општинама имамо пуну одборничку листу. Надам се да ће сви препознати то да смо ми партија која има стратегију развоја малих општина јер велике општине имају много веће шансе за развој. Мале општине су у Републици Српској угрожене јер немамо добар однос, стратегију за опстанак и развој малих општина које убрзано губе становништво, као што је то и Вишеград. Вјерујем да ће грађани препознати наше намјере да задржимо становништво у малим општинама јер је то стуб опстанка Републике Српсе – закључио је Стевандић.

Трибини УС присуствовао је и Младен Ђуревић, кандидат СНСД за начелника општине Вишеград, који је и актуелни начелник.

Након тога, велики број грађана Рудог окупио се у Дому културе, на трибини Уједињене Српске, како би се детаљно упознали са програмом и кандидатима ове странке за одборнике.

Предсједник странке, др Ненад Стевандић, није крио задовољство одличном организацијом у Рудом.

- Сигуран сам да ћемо имати дупло већи број одборника и самим тим ћемо конкурисати за мјесто предсједника Скупштине. И за више функција у општини Рудо – најавио је Стевандић.

Предраг Спасојевић, кандидат за одборника, најавио је добар изборни резултат. Како је рекао, велики одзив грађана и пуна сала, доказ су да странка има подршку у Рудом.

- Наравно да очекујемо да ћемо имати више мандата у Скупштини општине. Уједињена Српска има одичну енергију, одличне кандидате за одборнике и сигуран сам у то да су људи препознали нашу енерију и да ћемо 6. октобра славити побједу – изјавио је Спасојевић.

Стевандић је, заједно са кандидатима, разговарао са грађанима у страначкој канцалерији у Чајничу, а посјетили су и Храм успења Пресвете Богородице у тој општини. На листи Уједињене Српске је 15 кандидата, углавном младих и образованих људи, на челу са Данијелом Даниловићем, који је магистар географије и директор Основне школе „Јован Дучић“ у Чајничу.