latinica  ћирилица
28/09/2024 |  19:14 | Аутор: РТРС

Ристић подржао компанију "Орао": Политика треба да буде у служби привреде, а не обрнуто

Носилац листе кандидата Републичке странке Српске за одборнике у Скупштини града Бијељине Славенко Ристић посјетио је изложбу авио-мотора компаније "Орао" из Бијељине и изразио огромно задовољство успјешним пословањем ове команије и чињеницом да су производи "Орла" препознати на међународном плану по високим стандардима и квалитету пословања и производа.
Славенко Ристић - Фото: Уступљена фотографија
Славенко РистићФото: Уступљена фотографија

- Настављамо са сарадњом и подршком радницима и менаџменту "Орла" у сваком погледу - рекао је Славенко Ристић, који је и власник Техничког ремонта Братунац (ТРБ).

Ристић је подсјетио и на подршку коју је, као посланик у Народној скупштини Републике Српске, пружио радницима "Орла" у тешким тренуцима када су ризиковали и посао и егзистенцију својих породица да би одбранили актуелни менаџмент компаније.

- Тада сам био једини политичар из Бијељине који је јавно подржао раднике "Орла" и данас је јасно да сам био у праву – рекао је Ристић, који се снажно успротивио покушају смјене генералног директора овог предузећа Младена Стојановића.

- Послије људи попут Прице, Сантрача, послије свега што су прошли радници "Орла", довести, односно, именовати човјека без искуства у овој индустрији да би се стручно усавршавао тоталан је апсурд и неодговорност према свим радницима. Уз дужно поштовање страначким вољама и договорима, али нема смисла - написао је тада Ристић.

Додао је да политика треба да буде у служби радника и привреде, а не обрнуто.

- Ово важи за сва предузећа, посебно за предузећа намјенске индустрије, у којој избор руководећих кадрова, ма којој политичкој странци припадали, мора да буде у складу са струком, знањем и способношћу. Не мијења се, људи, оно што функционише, него се помаже и унапређује. Зато компаније попут "Орла" не могу и не смију бити мета за политичко поткусуривање - упозорио је Ристић.