latinica  ћирилица
28/09/2024 |  19:08 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

У београдској Кнез Михајловој улици дегустација традиционалних српских производа и вина (ВИДЕО)

У београдској Кнез Михајловој улици оджава се туристичко гастрономска манифестација на којем учестује више од 50 излагача из Србије и региона. Љубитељи добрих укуса могу да испробају традиционалне српске производе, ајваре, салате, џемове и сокове.
Фестивал хране, Београд - Фото: РТРС
Фестивал хране, БеоградФото: РТРС

На шестом фестивалу хране и пића посјетиоци имају прилику да дегустирају традиционалне српске производе. Манифестација окупља и промовише мале и средње произвођаче.

- Са нама су произвођачи традиционалне хране и пића, органски сокови и џемови, различите врсте сирева, сухомеснатих производа, као и различите врсте жестоких пића које имају наши произвођачи - рекао је Павле Цимбаљевић, представник фестивала.

Републику Српску представља "Витаминка" из Бањалуке.

Уз купце у БиХ и неким земљама региона и Европе, њихове производе упознали су и потрошачи из Америке и Аустралије. На тржишту Србије представиће се већ наредног мјесеца.

- Ми смо стварно срећни што након толико година смо успјели да уђемо на тржиште јер је много упита и захтјева било. Познато је да су наши производи стварно квалитетни, то су произоводи без конзерванса који једу и пију наша дјеца - нагласила је Маја Вујановић, Витаминка

Слоган манифестације је "Заиста-све што пожелиш" , а излагачи истичу да од пољопривреде и производње хране могу добро да живе ако имају породицу која их подржава.

- То су радили моји бака и дека, наставили и моји родитељи и нормално је да то и ја наставим. Прије свега љубав према свом мјесту - поручила је Марија Лукић, Сирогојно.

На фестивалу се осим прмоција и дегустација организују наградне игре,креативне радионице, а посјетиоци могу да уживјау и у музичком програму.