latinica  ћирилица
28/09/2024 |  19:02 ⇒ 19:59 | Аутор: РТРС

Блиски сарадници Станивуковића напустили одборничку листу ПДП-а; Тврде да планира немире у изборној ноћи (ВИДЕО)

Двоје блиских сарадника актуелног градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића напустили су одборничку листу ПДП-а и на његов рачун изнијели низ оптужби. Љубиша Анчић и Наташа Мирошљевић Шестић јавности су упутили саопштење, у којем тврде да Станивуковић планира немире у изборној, али и уништавање документације у градској управи. Из СНСД- траже да реагују институције. Станивуковић се није оглашавао. ПДП-у је, опет, за све крив неко други.
ПДП - Фото: РТРС
ПДПФото: РТРС

Кандидати на одборничкој листи ПДП-а Љубиша Анчић и Наташа Мирошљевић Шестић, изнијели су бројне оптужбе на рачун актуелног градоначелника Драшка Станивуковића, након чега су се повукли са одборничке листе. У саопштењу за јавност навели су да више не могу служити грађанима онако како су обећали, јер је, како истичу, Станивуковић све подредио себи.

Тврде и да је Станивуковић спреман на радикалне мјере, уколико резултати избора, како наводе, не буду по његовој мјери.

- Драшко Станивуковић, откако је постао свјесан да је његов пораз на изборима за градоначелника све извјеснији, ушао је у фазу деструкције. Спреман је и да себи запали аутомобил или на други начин себе учини жртвом. Планира да у изборној соби изазове дестабилизацију Републике Српске, немире и хаос, Већ данима траје очајнички покушај да се прикрију сви трагови и документи који би након окончања мандата могли бити предмет интересовања надлежних органа. Небојша Дринић, у име Драшка Станивуковића, води акцију уништавања доказа који свједоче о њиховим приватним интересима и везама са тајкунима - истакли су.

Шта ће учинити поводом тешких оптужби својих дојучерашњих сарадника Станивуковић се данас о томе није оглашавао. Умјесто Станивуковића, саопштење је издао бањалучки одбор ПДП-а.

Нема у саопштењу ни слова о страначким кадровима на које су све до данас рачунали, нити о оптужбама које су изнијели. И за њих и за предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића крив је режим.

- Сваки пут је СНСД неких седам до осам дана пред изборе ишао са тим небулозним квалификацијама, користио сплетке, подвале, нападе, уцјене - навео је Бореновић.

И док у ПДП-у за осипање у својим редовима кривце траже на другим адресама, из СНСД-а подсјећају да је Станивуковић и раније изазивао немире.

- Сјећате се када је постојала је његова спремност да се са плинском боцом уђе у зграду РТРС-а. Ко теби даје за право да се бавиш таквим стварима? Само зато што ћеш изгубити изборе и што нећеш више бити градоначелник? - изјавио је генерални секретар СНСД-а Срђан Амиџић.

Због тврдњи изнесених у саопштењу за јавност ПДП-ових кандидата да се бањалучкој градској управи уништава документација, из СНСД-а траже да реагују институције.

- Ја мислим по службеној дужности да институције унутар Републике Српске, прије свега Тужилаштво и МУП морају да реагују када је у питању информација о томе да се поједина документација склања, спаљује и већ шта све не, да би се сакрили докази - навео је Амиџић.

- Изгледа да ћемо у изборној ноћи, поред листића, морати да бранимо и Градску управу због архиве и због електронских записа, јер показује се да би могао да уништи чак и оне сервере гдје су видљиве финансијске трансакције између Града и других правних лица којима су они исплаћивали износе мимо закона - додао је предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић.

За портпарола СНСД-а Радована Ковачевића повлачење двоје кандидата са листе ПДП-а у Бањалуци, показује да је то брод који незаустављиво тоне.

- Напустили су га његови највећи подржаваоци, попут Јелене Тривић и Небојше Вукановића, Игора Црнатка, који му је био шеф штаба, Милка Грмуше, који је на прошлим изборима био други на листи, одмах иза Јелене Тривић. Ако су се сви они окренули против њега и боре се против њега, онда вам је то све потпуно јасно. Дакле, то је један брод који тоне незаустављиво - нагласио је Ковачевић.

На повлачење двоје кандидата за одборнике ПДП-а реаговала је и некада блиска Станивуковићева сарадница- Јелена Тривић. Подсјећајући да се од актуелног градоначелника и његових сарадника одавно дистанцирало више високопозиционираних чланова ПДП-а, Тривићева је на Фејсбуку написала да ће, како је кренуло, у овој партији, уз Станивуковића, до избора остати још само два имена.