latinica  ћирилица
28/09/2024 |  18:54 ⇒ 19:57 | Аутор: РТРС

Додик обишао нови објекат Института "Др Мирослав Зотовић" - скратиће се листе чекања и повећати број операција (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик обишао је данас нови објекат ортопедије Института "Доктор Мирослав Зотовић" у Слатини. У реконструкцију овог објекта уложено је 38 милиона марака, а 60 одсто средстава обезбједила је Влада Српске. Његовим стављањем у функцију биће повећан обим операција и скратиће се листе чекања. Све ово додатно ће ојачати здравствени сектор Републике Српске.
Предсједник Додик у посјети ЈЗУ Институт "Др Мирослав Зотовић" - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Предсједник Додик у посјети ЈЗУ Институт "Др Мирослав Зотовић"Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Оно што је прије 35 година започето, сада је завршено. Нови објекат ортопедије Института "Доктор Мирослав Зотовић" у Слатини обухвата 4.000 метара квадратних корисне површине. У објекту ће бити смјештено 65 болничких кревета, четири савремено опремљене операционе сале и четири амбуланте.

- Наши пацијенти ће стварно добити један нови квалитет успуга потпуно имамо опремљене и кадрове и као што видите сад и техницки смо опремљени - рекла је доктор Института за физикалну медицину, рехабилитацију и ортопедску хирургију "Др Мирослав Зотовић" Снежана Кутлешић Стевић.

- Мислим да ће тај број пацијената све више да се увећава пошто ћемо у овим објекту имати најсавременије услове и најсавременију опрему смо добили и што се нас тиче надам се да ћемо ми бити даље подршка и Српској и нашем народу - навео је шеф Одсјека за артроскопију Одјељења за ортопедску хирургију Завода "Др Мирослав Зотовић" Станислав Палија.

У овом институту годишње се обави 2 хиљаде операција. Нови капацитети, смањиће листе чекања. Ни за овај медицински објекат није изостала подршка институција. Од 38 милиона марака колико је уложено у његову реконструкцију, 60 одсто су средства Владе Српске, а 40 одсто је издвојио Института.

- Ово су све практично државни пројекти Српске топлице, Слатина, ова ортопедија, ми практично без помоћи предсједника неби ишли у ове пројекте - навео је директор Института за физикалну медицину, рехабилитацију и ортопедску хирургију "Др Мирослав Зотовић" Горан Талић.

Да је овај Институт лидер у области ортопедије и да је здравствена установа која постиже импозантне резултате, сагласан је и предсједник Српске Милорад Додик.

- Поносан сам на то да екипа "Зотовић" иза себе оставља импозантне резултате ово је институција која у области здравства показује много ствари. Само прегалаштво радника, добро вођење од стране директора и његовог тима нас доводе у позицију да је ово примјер и у финансијским пословању. Обично у медицинским установама имате стално захтјев за још више новца, а ова установа остварије добит - истакао је Додик.

- Ово је прави доказ како бринемо прије свега о становништву, наравно стварано боље услове за наше пацијененте, здравствене раднике и то је оно што је Република Српска и што се сваки дан презентује широм Републике Српске - додао је градоначелник Лакташа Мирослав Бојић.

Из Института најављују нове пројекте који ће, како истичу, допринијети побошљању здравствених услуга у овој области. У њиховом остварењу, као и до сада, неће изостати подршка институција Републике Српске.