latinica  ћирилица
28/09/2024 |  17:11 | Аутор: РТРС

Ђокић: Привући инвестиције и спријечити одлив становника

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је данас да сектор туризма може бити носилац будућег развоја Чајнича, поред дрвопрерађивачке индустрије.
Трибина СП-а у Чајничу - Фото: Уступљена фотографија
Трибина СП-а у ЧајничуФото: Уступљена фотографија

- Ту смо да видимо како помоћи Чајничу и како преокренути ток живота у позитивном смјеру, како привући инвестиције, више посла и капитала, те спријечити одлив становништва - рекао је Ђокић на предизборној трибини у Чајничу.

Он је поручио да је Социјалистичка партија јединствена по томе што говори о животу, о реалним потребама грађана и не користи језик мржње на путу остварења циљева.

Носилац листе Социјалистичке партије за Скупштину општине Чајниче Зорица Тадић истакла је да ова локална заједница има све предуслове да буде на бољем путу.

- Увијек сам настојала снажно и одважно да нашу општину приближим већим срединама, Влади Републике Српске и да добијемо новац за развојне пројекте. И у томе сам, заједно са вама, до сада била успјешна, изборивши се да многи развојни инфраструктурни пројекти буду финансирани из републичког буџета - поручила је Тадићева.

Она је истакла да социјалисти могу да обезбиједе Чајничу боље дане.

- Ђокић је својим залагањем као министар рада и борачко-инвалидске заштите обезбиједио новац за изградњу зграде за борачке категорије - навела је она.

Социјалисти у Чајничу подржавају кандидата за начелника Мирослава Фуртулу, који жели да кроз пронаталитетну политику задржи младе у Чајничу како би се осигурао останак становништва и развој ове локалне заједнице, саопштено је из Социјалистичке партије.

На трибини у чајничком Дому културе истакнуто је да су посредством Фонда за енергетску ефикасност обезбијеђена средства за енергетску ефикасност на згради Средњошколског центра.