latinica  ћирилица
28/09/2024 |  14:38 ⇒ 16:16 | Аутор: РТРС

Сусрет ветерана Гарде "Пантери" са Лазићем и Савићем

У семберском селу Ченгић одржан је сусрет ветерана Гарде "Пантери" са кандидатом СНСД-а за градоначелника Бијељине Микајлом Лазићем и носиоцем одборничке листе Бојаном Савићем, сином семберског хероја Љубише Савића Маузера.
Сусрет ветерана гарде "Пантери" са Лазићем и Савићем - Фото: СРНА
Сусрет ветерана гарде "Пантери" са Лазићем и СавићемФото: СРНА

Савић је саборцима свог оца рекао да је поносан на све што су на челу са Маузером урадили за Републику Српску и Семберију и евоцирајући успомене истакао да је кроз одрастање гледао како његов отац брине за људе.

- Док је био жив увијек је бринуо за свој народ. То ми служи као морални компас кроз живот и све што радим провлачим кроз филтер "како би Љубиша гледао на то". Брат и ја смо, у том смислу, од оца наслиједили свету дужност - рекао је Савић.

А света је дужност, каже, бранити своју земљу.

- Када су се прије неколико година интензивирали притисци на Републику Српску, на Србију, на наш народ на Косову и Метохији, сматрао сам да морам да дам свој допринос - навео је Савић, чије је обраћање пропраћено аплаузом.

Микајло Лазић је на скупу истакао да му је посебно драго што са Маузеровим насљедником иде ка истом циљу, а то је боља и праведнија Бијељина, саопштено је из Градског одбора СНСД-а Бијељина.

- Имам 55 година, остварен сам професионално и породично и дошао је тренутак да урадим нешто и ван ординације, за нашу Бијељину и Семберију. Кандидовао сам се за градоначелника да бих подржао младе људе попут нашег Бојана, који су се удружили и који имају жељу да мијењају будућност на боље - рекао је Лазић.

Према његовим ријечима, млади људи заступају концепт који и сам подржава – доста је подјела народа.

- Премало нас је да бисмо се дијелили. Морамо бити сложни и јединствени, јер смо тада најјачи - поручио је Лазић.