latinica  ћирилица
28/09/2024 |  13:09 ⇒ 13:10 | Аутор: РТРС

Додик: Не одустајати од спортских пројеката

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изразио је задовољство што је данас присуствовао промоцији сале Боксерског клуба "Горан Делић" у бањалучком насељу Лазарево и поручио да не треба одустајати од оваквих пројеката, који су важни за младе људе, као и да заслужним спортистима Српска треба да враћа онако како заслужују.
Боксерски клуб Горан Делић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Боксерски клуб Горан ДелићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Није било лако спровести овај пројекат, али је за младе људе ово важно - истакао је Додик, који је присуствовао промоцији сале Боксерског клуба "Горан Делић" у чију је изградњу и опремање уложено око 800.000 КМ, а до краја новембра ће почети са радом..

Он додаје да људи реализују своје идеја, те да је то Делић и урадио, јер је имао жељу и упорност.

- Ово је оно што остаје, центар који ће окупљати младе људе. Заслужним спортистима Република Српска и треба да враћа заслужно, онако како заслужују. Свим нашим спортистима то морамо обезбиједити, више од националних пензија, и ангажман и остало што им је потребно -  нагласио је Додик.

Додик додаје да је ова сала, чију је изградњу највећим дијелом финансирао предсједник Српсе, намијењен за професионалне спортисте и рекреативце, али и за младе спортисте, да они добију још један објекат у којем ће моћи да вјежбају.

Данашњој промоцији присуствовао је велики број младих спортиста, међу којима Сара Ћирковић и Драженко Нинић, а предсједник Српске дочекан је великим аплаузом.