latinica  ћирилица
28/09/2024 |  12:18 ⇒ 12:18 | Аутор: РТРС

Суво Поље одушевљено дочекало Пејчића

Скупили смо се да једном засвагда кажемо да не смијемо да се дијелимо, а дијеле нас увијек они који нас завађају, да би тако правдали свој неуспјех, истакао је Миле Пејчић, кандидат РСС за градоначелника Бијељине на трибини у Сувом Пољу, пред неколико стотина окупљених грађана.
Републичка странка Српске - Фото: Уступљена фотографија
Републичка странка СрпскеФото: Уступљена фотографија

- Немојте дозволити да вас уцјењују и купују за асфалт и радна мјеста јер то није рјешење, то је само начин на који троше ваш новац! За Републичку странку Српске, Бијељина је главни град и зато нећемо дозволити да о нашој судбини одлучују ни Бањалука, ни Источно Сарајево, него ми сами - додао је Пејчић.

Пејчић је у селу у којем је рођен поручио комшијама, пријатељима, родбини и свим присутнима да он и господин Славенко Ристић, оснивач Републичке странке Српске, своје родољубље показују новим фабрикама и радним мјестима, а не “куповином људи за приколицу шљунка“.

- У рату смо се борили да сачувамо своју државу, а након рата се боримо родољубљем против оних који су научили да краду. Ми од политике не тражимо добит, ми у политику улажемо своја средства, да би свима било боље, а не само појединцима. Зато ћу као будући градоначелник фокус ставити на економију и привреду јер знам то да радим, десет година сам водио велике банке, радио и у Градској управи, и знам како систем треба да изгледа. Нажалост, он је тренутно урушен – истакао је Пејчић.

Он је додао да ће ТРБ, чији је генерални директор, отворити нову фабрику у Бијељини, дати шансу људима да живе од свог рада, а да ће се о важним питањима и проблемима расправљати у Скупштини, а не у кафани или испред продавнице.

- Није настављен пројекат јужног прстена водовода у Семберији, нема новца за било какве инвестиције, а истовремено смо крај богат ресурсима. Због чега је тако? Због тога што нема система, а ја знам како да га вратим у Градску управу – нагласио је Пејчић.

Носилац кандидатске листе Републичке странке Српске за одборнике у Скупштини града Бијељина
Славенко Ристић поручио је окупљенима у Сувом Пољу да не дозволе да их плаше, да им обећавају, уцјењују их.

- Ја сам привредник и не размишљам како да потрошим, него како да сви заједно зарадимо. За Суво Поље и Трнову ме вежу лијепе успомене, ја припадам овом крају. Нажалост, све вријеме видим да вас и градска, и републичка власт, уцјењују и плаше. Мој народ није плашљив, ја припадам народу који се не боји! Зато вас позивам да не бирате подобне, него најбоље међу нама – поручио је Ристић.

На трибини у Сувом Пољу представили су се и кандидати РСС за одборнике у Скупштини града Бијељина Зоран Миљановић, Младен Петровић, Данијел Перић и Владимир Сарић, који су навели да Републичка странка Српске има најбољу кандидатску листу за градски парламент, листу која ће радити у интересу сваког становника и сваке мјесне заједнице.