latinica  ћирилица
28/09/2024 |  09:27 ⇒ 09:28 | Аутор: СРНА

Ђурић: Србија истиче значај свог територијалног интегритета

Министар спољних послова Србије Марко Ђурић изјавио је да се Србија поруком у Генералној скупштини УН о кршењу међународног права обраћала свима, и онима које су признали независност самопроглашеног Косова, са намјером да истакне да њен територијални интегритет није ништа мање вриједан од интегритета неке друге земље.
Марко Ђурић (фото: ТАНЈУГ / Министарство спољних послова Србије) -
Марко Ђурић (фото: ТАНЈУГ / Министарство спољних послова Србије)

Ђурић је навео да Србија посебне напоре улаже у унапређење односа управо са земљама које су признале самопроглашено Косово како би придобила повјерење и стекла разумијевање за ситуацију у којој се налази.

- Не тражимо увијек да те земље имају идентичан поглед као ми, али макар да разумију зашто је наш поглед такав какав јесте - рекао је Ђурић за "Глас Америке".

Одговарајући на питање како види посјете потпредсједника Владе Србије Александра Вулина Русији и његове сусрете са тамошњим званичницима, па и предсједником Владимиром Путином, Ђурић је навео да Србија настоји да има избалансирану спољну политику, у којој су отворени канали комуникације са свима у међународној заједници.