latinica  ћирилица
27/09/2024 |  21:06 | Аутор: РТС

Звезда славила у судару са Железничаром

Фудбалери Црвене звезде савладали су Железничар из Панчева резултатом 2:1 у мечу 10. кола Суперлиге Србије.
Звезда убедљива и против лучанске Младости (Фото: ФК Црвена Звезда) -
Звезда убедљива и против лучанске Младости (Фото: ФК Црвена Звезда)

Звезда је током читавог меча била бољи ривал, али се намучила да сломи отпор мотивисаног ривала који је оставио више него добар учинак на стадиону "Рајко Митић".

Одолијевали су гости све до 33. минута и нису дозволили Звезди велики број изгледних прилика, али су поклекли послије корнера који је изборио Милсон.

Тими Елшник је центрирао, а Вања Дркушић је био стријелац након нешто лошије реакције одбране гостију.

У наставку је Звезда имала посјед и иницијативу, али је изостајао други гол који би ријешио питање побједника. Покушавали су махом играчи Звезде са дистанце у наставку, али је некадашњи голман црвено-белих Зоран Поповић био веома фокусиран.

Са друге стране, у јеку Звездине потраге за другим голом, Глазер је непотребно изашао на једну лопту до које није стигао, те је небрањену мрежу без већих проблема погодио Франсис Езе у 60. минуту. Глазер се том приликом и повредио, због чега је напустио терен и довео у питање свој наступ у Милану у уторак.

Убацио је тада Владан Милојевић на терен Шерифа Ендиаја и Немању Радоњића и заиграо са два шпица, што му се нешто касније и исплатило.

У 69. минуту је Ендиај имао велику прилику, али је Поповић одлично реаговао и спасио гол. Међутим, само минут касније је Лука Илић постигао погодак послије продора Радоњића и одбијене лопте.

До краја се Железничар отворио, али Звезда није искористила једну од многих добрих шанси, због чега је резултат остао непромјењен.

У наредном колу Звезда гостује код ИМТ-а, док ће Железничар дочекати Младост.