latinica  ћирилица
27/09/2024 |  20:40 | Аутор: СРНА

Милић: У фокусу подршка привреди и брига о породици

Коалиција СНСД-СПС једина је политичка организација која је сачинила програмску платформу за ове изборе, којој је у фокусу подршка привреди и брога о породици, изјавио је Срни носилац изборне листе СНСД–СПС у Брчком Синиша Милић.
Синиша Милић - Фото: СРНА
Синиша МилићФото: СРНА

Милић је навео да је низом конкретних мјера предвиђено пореско растерећење, али и стимулисање привреде у смислу нових инвестиција и запошљавања.

Залажу се, каже, за стални програм самозапошљавања у привреди и пољопривреди током цијеле године, али и за повећање процента за субвенционисања камата на кредите за куповину прве некретнину, као и за враћање цијелог износа ПДВ а за исту намјену.

Милић је додао да ће у будућем сазиву бити отворени за пословне иницијативе на основу Закона о јавно приватном партнерству.

Говорећи о бризи о породици, Милић је нагласио да ће се залагати за приступ сваког дјетета вртићу кроз субвенционисање разлике у цијени јавног и приватног вртића, као и право на исплату дјечијег додатка сваком дјетету, у зависности од висине примања родитеља.

- Залажемо се за сарадњу и стабилност да би смо све оно што је садржано у нашој програмској платФорми могли и да реализујемо, чак ћемо одлучно бранити права и позиције држављана Републике Српске у Брчком, уколико буду на било који начин доведена у питање - рекао је Милић.

Ову коалицију у Брчком подржавају и Републичка странка Српске и Српска радикална странка.

Милић је изразио увјерење да ће ова платформа коју су подржали и у њеној изради учествовали стручњаци из различитих области без обзира на страначку припадност, постати програм рада будуће владе.

Он је позвао све политичке субјекте на сарадњу ради економског развоја Брчког и спречавања одласка младих.