latinica  ћирилица
27/09/2024 |  19:50 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: У Њујорку смо гледали што боље политички и економски да позиционирамо Србију

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас, на крају боравка у Њујорку, да је имао бројне састанке и интензивну агенду, као и да су за све, као и Србију, били веома важни састанци на маргинама Генералне скупштине УН, и да је циљ био да се што боље, политички и економски, позиционира Србија.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs)

- Тако да свакако је било интензивно и не само за нас, већ и за све друге. Претворио се долазак у Њујорк најмање у оно што се види пред Генералном скупштином Уједињених нација, а много више што се збива у ходницима и што се збива на различитим састанцима - рекао је Вучић за РТС.

Истакао је да је делегација Србије гледала да разговара што је могуће више.

- Да позиционирамо Србију што боље. Подијелио бих у два дијела. Један је тај политички аспект, други је економски аспект и наравно преплетање политике и економије. Мислим да смо неке важне контакте по први пут направили за нашу земљу што се њеног економског напретка у будућности тиче. Што се политике тиче, није лако вријеме пред нама, али ни пред ким у свијету није лако вријеме. Ми ћемо морати да радимо више, да радимо снажније, јаче. Мораћемо да поправљамо ситуацију у рударству и енергетици, јер на пољопривреду не можете толико да утичете на сушу, кишу и временске прилике - рекао је Вучић.

Каже да је важно што нам индустријска производња расте, али да је потребно још инвеститора.

- Али енергетика и рударство нам иду лоше и мораћемо томе много више да се посветимо у будућности - додао је Вучић.