latinica  ћирилица
27/09/2024 |  18:14 ⇒ 18:32 | Аутор: СРНА

Кнегињић: Идеја социјализма вратила се на велика врата

Носилац кандидатске листе Социјалистичке партије за Скупштину града Приједора Игор Кнегињић очекује да ће у наредне четири године, такође, бити дио скупштинске већине и борити се за бољи живот, економски развој и запошљавања младих људи.
Трибина СП у Приједору - Фото: СРНА
Трибина СП у ПриједоруФото: СРНА

Кнегинић је рекао новинарима, гдје је одржана трибина СП, да се идеја социјализма вратила прије четири године на велика врата града Приједора и крајишке регије када су се приједорски социјалисти изборили за два мандата.

Он је оцијенио да су ентузијазам и политички активизам видљиви, да су људи препознали енергију, снагу и могућност на који начин мијењати живот на боље и побољшати животни стандард.

Кандидат за одборника Бојана Бевандић рекла је да се СП на фер и коректан начин односи према политичким конкурентима и другим политичким субјектима и да се за повјерење грађана бори снагом политичких аргумената.

Поносни су, каже, на чињеницу да се на листи СП-а налази знатан број младих и образованих људи, али и они који су одавно препознатљиви не само по свом политичком и професионалном дјеловању, већ и по једном ширем друштвеном дјеловању у сфери културе, спорта, волонтеризма.

Предсједник извршног одбора СП-а Душко Милуновић подсјетио је да је ова партија у Приједору дуго није учествовала у парламентарном животу, до прије четири године када су формирали одбор и успјели да добију повјерење грађана.

- Ради се о образованим људима који имају велике капацитете. Надам се да ће грађани Приједора да препознају ове честите, вриједне и поштене људе и дају им своје повјерење, те да ће резултат на овим локалним изборима бити бољи него на претходним - поручио је Милуновић.

На трибини су представљени кандидати СП-а за одборнике у Скупштини града Приједора, а присуствовао јој је и кандидат СНСД-а за градоначелника Приједора Слободан Јавор којег подржава десет политичких партија, укључујући и СП.