latinica  ћирилица
27/09/2024 |  15:44 ⇒ 17:41 | Аутор: РТРС

Стојичићева у Језеру: Што више дјеце да буде обухваћено предшколским образовањем

Министарка просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић, разговарала је са начелницом општине Језеро Снеженом Ружичић о току градње објекта дјечијег вртића.

Радови су завршној фази, а очекује се да ће до краја године вртић бити опремљен.

Влада Србије је дала први иницијални новац за изградњу вртића у износу од 50.000 евра, а остатак Влада Српске у укупном износу од 570.000 KM. У вртићу ће моћи да борави 30-торо дјеце.

Стојичићева је изјавила да је циљ Министарства да што више дјеце буде обухваћено предшколским васпитањем и образовањем, чиме би била смањена потреба за издвајањем за припрему пред полазак у школу, који Влада финансира сваке године.

- Добро је да је тенденција раста похађања дјеце у вртићима и у односу на 2021/2022. школску годину, у 2023/2024. години је за 20 одсто дјеце више уписано у јавне вртиће - рекла је Стојичићева.

Начелник општине Језеро Сњежана Ружичић рекла је да је важно послати поруку да млади брачни парови могу у малим заједницама да имају могућност да социјализују своју дјецу, а да младе мајке могу да раде и да имају једну овакву предшколску образовну установу.