latinica  ћирилица
27/09/2024 |  15:38 ⇒ 17:41 | Аутор: СРНА

Пензионери уплатили помоћ за Србе на Косову и Метохији

Удружење пензионера из Братунца уплатило је 1.100 КМ за помоћ Србима на Косову и Метохију, као знак солидарности са угроженом српском браћом у јужној српској покрајини.

Новчана средства упаћена су на рачун Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

Предсједник овог удружења Лука Јовановић рекао је Срни да је Управни одбор прихватио његову иницијативу, а затим и комплетно чланство од 2.200 братуначких пензионера, да дарују по симболичних пола КМ за помоћ српском народу на Космету.

- Ту иницијативу сам покренуо и на републичком нивоу и очекујем да ће дати резултате. Братуначко удружење је прво реализовало ову иницијативу, а очекујемо да ће нас слиједити и остали у Републици Српској - истакао је Јовановић.

Он је подсјетио да су љетос у Братунцу боравила дјеца из Звечана у оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" и да је братуначко Удружење пензионера заинтересовано да се братими са пензионерима из Звечана.

Јовановић је додао да је братуначко Удружење покренуло иницијативу за издвајање симболичних средстава од скромних пензија његових чланова за пронаталитетне мјере у Републици Српској.

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов захвалио је братуначким пензионерима за хуман гест и подршку раду овог одбора.

- Овај гест свих пензионера општине Братунац показује колика је хуманост и воља Републике Српске да помогну српску дјецу, као и дјецу и младе са потешкоћама у развоју и српски народ на Косову и Метохији - рекао је Арлов Срни изразивши увјерење да ће овај примјер слиједити и остала пензионерска удружења у Српској.

Он је додао да Одбор већ 17 година помаже српски народ на Косову и Метохији.

Арлов је захвалио и начелнику општине Братунац Лазару Продановићу, истичући да је показао хуманост и спремност да учествује у реализацији хуманитарних пројеката, те обезбиједио финансијску помоћ општине Братунац за опремање Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" који је Одбор изградио за дјецу и младе са потешкоћама у развоју у Косовској Митровици, као и за учешће у пројекту "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".

Арлов је захвалио и просвјетним радницима и 840 ученика Основне школе "Ристо Пророковић" из Невесиња који су прикупили и уплатили 2.104 КМ у акцији "Обрадујмо вршњаке на Косову и Метохији" која траје до 31. децембра.