latinica  ћирилица
27/09/2024 |  14:56 ⇒ 19:59 | Аутор: РТРС

Саопштење Градске управе Бањалука о броју запослених

Поводом нетачних информација које су данас пласиране у јавности, Град Бањалука информише јавност да број запослених није повећан у обиму у којем је то данас представљено.
Градска управа - Фото: РТРС
Градска управаФото: РТРС

- Градска управа се води принципима рационалности и законитости, те је свако запошљавање засновано у складу са потребама организационих јединица, као и Законом о службеницима и намјештеницима Републике Српске, те се свако ступање у стални радни однос може реализовати искључиво путем јавног конкурса. То потврђују и веома честе инспекцијске контроле у Градској управи, које нису установиле никакве неправилности - навели су из ГУ на интернет страници града.

Наводе да је, додатно, због многобројних боловања, ангажован је одређени број извршилаца на замјени, до повратка одсутних радника на радно мјесто.

- Радна мјеста су попуњавана и у складу са потребама организационих јединица по одласку радника у пензију, на друга радна мјеста и слично. Наиме, на списку који је данас презентован у јавности налазе се и појединци који су ангажовани за одређене манифестације попут водитеља програма за разне градске манифестације, забављаче дјеце и слично, а који потписују уговоре о дјелу, те који свакако не спадају у запослене у Градској управи - навели су из Градске управе.

Уз све то, додају, јавности је и позната информација да је Град оснажио и поједина одјељења и одсјеке, као што је Ватрогасно – спасилачка бригада, те је у протеклом периоду запослено 27 младих ватрогасаца, при чему су исти морали положити обиман психофизички тест како би били примљени на овај важан посао.