latinica  ћирилица
27/09/2024 |  14:46 ⇒ 15:06 | Аутор: РТРС

Савић Бањац: Шобот најављује мјере и пројекте који су већ реализовани или започети

Кандидат ПДП-а за одборника у Скупштини града Бањалука Мирна Савић Бањац рекла је да кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот најављује мјере и пројекте које је садашња градска власт давно реализовала или започела.
Мирна Савић Бањац - Фото: РТРС
Мирна Савић БањацФото: РТРС

- Можда није лоше ни да се они који то не знају информишу да је већина ствари о којима прича не само заживјела за вријеме /градоначелника Драшка/ Станивуковића, већ је била и његова идеја - рекла је Савић Бањац.

Она је истакла да је "након 20 година владавине СНСД-а заиста било неопходно да Бањалука добије нову димензију, а њени грађани коначно бољи и квалитетнији живот".

- Најновији пројекат који најављује је школа на Паприковцу. Зна ли да је Град одавно ушао у процес рјешавања имовинско-правних односа управо за ову школу и да је она одавно планирана? - пита Савић Бањац.

Она наводи и да је Бањалука први град који је увео субвенције за приватне вртиће, па је и по том мотор и покретач многих позитивних промјена у Републици Српској.

- Од нула марака субвенција за вртиће дошли смо до 150 КМ за једно дијете, а чак 350 за двоје дјеце, са јасно представљеним планом поптуног изједначавања цијена. Такође, за вријеме мандата Драшка Станивуковића отворена су два нова вртића, у Врбањи и Куљанима, а ускоро почињу са радом и нови вртићи у Борику, Новоселији, али и самом Паприковцу који доктор такође спомиње - наводи Савић Бањац.