latinica  ћирилица
27/09/2024 |  14:06 ⇒ 14:08 | Аутор: РТРС

Селак: Зауставити бетонизацију и накарадну градњу у Бањалуци

Носилац листе СПС-а за Скупштину града Бањалуке Горан Селак рекао је на представљању страначког пројекта "Нова Бањалука" да ће тражити усвајање урбанистичког плана чиме би се, између осталог, зауставила бетонизација и накарадна градња у центру града на Врбасу.
Горан Селак - Фото: РТРС
Горан СелакФото: РТРС

Селак, који је и предсједник СПС-а, нагласио је да ће ова партија од будућих органа Бањалуке захтијевати заустављање доношења регулационих планова док се не усвоји урбанистички план.

- Ако покажемо одговорност и бригу према грађанима, можемо да га усвојимо до краја ове године - рекао је Селак након што су чланови СПС-а на шеталишту код Саборног храма Христа Спаситеља представили грађанима кључне пројекте које планирају у Бањалуци.

Он је рекао да Бањалука треба да се шири и по узору на Београд, а не да се бетонира центар града.

- Бањалука је увијек била град зеленила, а никако сивила. Наша порука је да се у парковима сади, а не гради - истакао је Селак.

Додао је да ће ова странка снажно радити и на подстицању изградње нових вртића и продаје домаћих производа, омладинским пројектима, те рјешавању проблема са паркирањем и саобраћајним гужвама у Бањалуци.