latinica  ћирилица
27/09/2024 |  12:34 | Аутор: РТРС

Миличевић: СДС је побиједио Централну изборну комисију

Доказали смо да је незаконито и неуставно покушана елиминација Српске демократске странке из изборног процеса. СДС је побиједио. Коначно смо добили рјешење Суда БиХ да се уважава жалба СДС-а на рјешење Централне изборне комисије из маја мјесеца којим је СДС-у одбијено учешће на изборима. ЦИК-у је наложено да донесе ново рјешење којим ће СДС-у бити омогућено учешће на изборима, рекао је предсједник СДС-а Милан Миличевић.
Милан Миличевић - Фото: Уступљена фотографија
Милан МиличевићФото: Уступљена фотографија

- Борба је била тешка, али смо доказали да је према СДС-у исписана страница бешчашћа и да је потпуно незаконито, политички дириговано, покушано да нам се забрани да учествујемо у политичком животу. Штета која је нанесена СДС-у је огромна јер смо доведени у неравноправан положај да нам се фактички у задњој седмици кампање каже да можемо учествовати на изборима. Неко за то треба да одговара - поручио је Миличевић.

Увијек када је било тешко, додао је он, СДС је био најјачи, прије свега захваљујући искреној емотивној везаности свог чланства и симпатизера за странку.

- Није СДС било која странка. СДС је дио идентитета и воље српског народа. Када је најтеже, ми смо најјачи, јер знамо шта бранимо. Сада смо одбранили не само СДС, него и право на слободу и демократију. Одбранили смо право свих да нико не може бити незаконито елиминисан из политичког живота. Показали смо да правда може побиједити и силу, ма колико велика и јака она била. Хвала свима који су свих ових мјесеци стрепили за будућност СДС-а. Сачували смо СДС, а заједно ћемо сачувати и слободу и јаку Републику Српску - истакао је Миличевић.