latinica  ћирилица
27/09/2024 |  11:26 | Аутор: РТРС

Ухапшено пет лица за којима се трагало

Припадници Граничне полиције БиХ ухапсили су пет лица за којима су расписане потјернице или их потражују судови и полиција.
Гранична полиција БиХ (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција БиХ (Фото: Гранична полиција БиХ)

Припадници Јединице граничне полиције Брчко ухапсили су држављанина БиХ чији су иницијали Ј.А. /39/, након што је контролом на граничном прелазу утврђено да га потражује Основни суд у Зворнику ради издржавања казне затвора, те је предат службеницима Окружног центра судске полиције Бијељина, наведено је у извјештају Граничне полиције за посљедњих седам дана.

На граничном прелазу Попови је приликом контроле ухапшен држављанин Хрватске Ж.Ц. /48/ након што је утврђено да је за њим Интерпол Висбаден расписао потјерницу због преваре, те је предат службеницима Судске полиције Суда БиХ.

Припадници Јединице граничне полиције Бијељина ухапсили су и држављанина БиХ Д.К. /47/, јер је установљено да је Полицијска управа Тузла расписала потрагу за њим због неовлаштене производње и стављања у промет дрога, па је предат припадницима Полицијске управе Тузла.

Држављанина БиХ и Србије чији су иницијали З.М. /58/ ухапсили су припадници Јединице граничне полиције Орашје након што је утврђено да је Министарство унутрашњих послова Републике Српске расписало потрагу за њим због угрожавања безбједности.

Припадници Јединице граничне полиције Изачић су приликом уласка у БиХ лишили слободе држављанку Хрватске З.М.Ж. /63/, јер је утврђено да је потражује Општински суд у Кисељаку због тешке крађе, те је предата службеницима Центра судске полиције у Унско-санском кантону.