latinica  ћирилица
27/09/2024 |  11:05 ⇒ 11:54 | Аутор: РТРС

Милада Шукало реаговала на прилог у емисији Печат

Савјетник градоначелника Бањалуке за друштвене дјелатности Милада Шукало реаговала је на прилог објављен у политичком магазину Печат.
Милада Шукало - Фото: РТРС
Милада ШукалоФото: РТРС

Реаговање Миладе Шукало преносимо у цијелости:

Поводом срамног прилога емитованог у емисији "Печат" на РТРС-у, осјећам обавезу да се обратим јавности и дам одговоре на неосноване оптужбе изнесене на мој рачун. Као савјетница градоначелника не ведрим и не облачим, како су на РТРС навели, него свој посао обављам професионално и одговорно, за разлику од претходника који су током својих мандата кроз Градску управу само прошетали и без конкретних резултата резултата за град стекли материјалну корист за себе.

У прилогу који је трајао 15 минута, и који је био посвећен мени, апсурдно је да нисам била укључена нити сам имала прилику да се огласим. Није тачно да нисам хтјела дати изјаву новинару. Јасно сам навела да ће изјава бити дата након завршетка догађаја, што је од стране новинара изигнорисано. Овакво извјештавање је непрофесионално и јавни сервис је још једном прекршио основни принцип објективности.

Захтијевам да ми се омогући 15 минута гостовања на јавном сервису Републике Српске, да бих имала прилику да се обратим грађанима и изнесем свој одговор на све нетачне наводе који су изречени у прилогу.

Истина је да сам, прије него што сам ушла у политику, била активиста, хуманитарац и менаџер у домаћим и страним компанијама. Да ли је то проблем? Да ли је мој допринос заједници кроз рад у приватном сектору и невладиним организацијама нешто чега се требам стидјети? Да ли је то некоме нанијело штету?

Посебно је болна и неправедна оптужба о било каквој повезаности са ратним злочинима. Почетком рата имала сам свега девет година, и изношење оваквих неистина није само неодговорно, већ и морално и правно неприхватљиво. Кориштење мог имена, као и имена мог оца и стрица, у том контексту без икаквих доказа, је дубоко увредљиво и зрело за кривичну пријаву против руководства РТРС-а.

Такође, желим јасно нагласити да обнова куће Милановића није пројекат којим сам ја управљала.
Када је у питању куповина породичног стана у Бањалуци моја кредитна задужења су лако провјерљива и нема потребе да се било која медијска кућа, посебно не јавни сервис, о томе распитује код грађана.

Овакви медијски напади не служе интересима грађана, већ ширењу дезинформација и покушају дискредитације. Да ли су особе које руководе јавним сервисом и које су од важне институције направиле страначки билтен без новинарског кредибилитета спремне да поднесу одговорност због стављања мете на чело мени и члановима моје породице?

Очекујем да ће се одговорни понијети у складу са ситуацијом у коју су нас све довели због свог непрофесионалног понашања, и омогућити ми да јавности одговорим на све неистине изнесене о мени и члановима моје породице.