latinica  ћирилица
27/09/2024 |  10:47 | Аутор: РТРС

Истиче рок за уплату друге рате пореза на непокретности

Пореска управа Републике Српске обавјештава пореске обвезнике пореза на непокретности да у понедјељак, 30. септембра ове године, истиче рок за уплату друге рате пореза на непокретности за 2024. годину.
Пореска управа Републике Српске - Фото: РТРС
Пореска управа Републике СрпскеФото: РТРС

- С тим у вези, позивамо пореске обвезнике да благовремено, у прописаном року, измире другу рату своје обавезе по пореском рачуну за 2024. годину, као и евентуално још увијек неизмирене износе по основу пореза на непокретности из претходних година. Поред тога, Пореска управа Републике Српске позива и све оне који још увијек нису пријавили своју непокретну имовину, да то учине одмах, јер ће непријављене непокретности које идентификује Пореска управа бити пријављене по службеној дужности - наводе из Пореске управе.

Наглашавају да циљ Пореске управе свакако није кажњавање пореских обвезника већ стављање свих пореских обвезника у равноправан положај, те из тог разлога, на вријеме, прије истека рока, подсјећају да измире своје обавезе и тако себе не доведу у ситуацију да због пропуштања рока имају додатне трошкове по основу принудне наплате и камата.