latinica  ћирилица
27/09/2024 |  10:43 ⇒ 12:38 | Аутор: РТРС

Митровић са привредницима у Лопарама: Влада подстицајима помаже привреди (ФОТО/ВИДЕО)

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић изјавио је након данашње посјете текстилном предузећу "Кристин мод" у Лопарама да су Влада и ресорно министарство спремни да помогну привредним друштвима како би задржали број запослених и кроз повећање обима посла увећали број радних мјеста.
Министар Митровић у посјети привредницима Општине Лопарe - Фото: РТРС
Министар Митровић у посјети привредницима Општине ЛопарeФото: РТРС

- Влада Републике Српске и ресорно министарство обезбјеђују подстицаје на плате, за директна улагања, за мала и средња предузећа и за привредне субјекте од посебног интереса - рекао је Митровић.

Митровић са привредницима у Лопарама

Он је навео да се то посебно односи на подручја која су слабије развијена, као што су Лопаре, те додао да ресорно министарство подржава све привредне субјекте у Српској, без обзира ко је на локалу на власти.

- Најбољи показатељ за то су Лопаре, гдје је друга политичка опција на власти, али то је политика. Ми овдје долазимо по питању рада и развоја привреде Републике Српске и привреда треба да буде заступљена у свим дијеловима Републике - рекао је Митровић.

Митровић са привредницима у Лопарама

Ресорни министар похвалио је рад предузећа "Кристин мод", истичући као позитивно што имају обезбијеђен пласман робе на талијанско тржиште.

Министар Митровић ће у Лопарама посјетити и фирму "Термоелектро опрема", производни погон предузећа "Поливита СГС" и привредно друштво "САС" у Прибоју.