latinica  ћирилица
27/09/2024 |  10:13 | Аутор: СРНА

Стевановић: Алумина настоји да пословни резултати компаније буду што бољи

Директор компаније Алумина Зоран Стевановић рекао је да менаџмент чини све да се инвестиционим пројектима и новим производним програмима фабрика развија, остане и опстане на тржишту.
Алумина - Фото: РТРС
АлуминаФото: РТРС

Стевановић је рекао да Алумина настоји да пословни резултати компаније буду што бољи и при томе брине о стандарду запослених.

- Веома нам је важно да подижемо љествицу материјалног положаја наших радника - рекао је Стевановић.

На састанку менаџмента Алумине и представника Синдиката металске индустрије и рударства овог колектива договорено је да запосленима буде исплаћено по 250 КМ, поводом 6. октобра - Дана фабрике.

Осим тога, договорено је повећање плата од 1. јануара, као и исплата регреса и накнада поводом божићних и васкршњих празника, саопштено је из Алумине.

Предсједник Синдикалне организације металске индустрије и рударства у Алумини Александар Сејменовић рекао је да је ово наставак добре праксе сарадње са менаџментом фабрике и коректног социјалног дијалога послодавца и синдиката.

На састанку су учествовали и власник компаније Алумина Гордан Павловић, предсједник и секретар Гранског синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Раденко Смиљанић и Тане Пеулић, као и потпредсједници Синдикалне организације металске индустрије и рударства у Алумини.