latinica  ћирилица
27/09/2024 |  09:18 | Аутор: ТАНЈУГ

Вијести: Припадник шкаљараца Милан Кршић ухапшен у Будви

Припадник цетињске ћелије злочиначког шкаљарског клана Милан Кршић ухапшен је у Будви, а полиција вјерује да је тиме спријечила ликвидацију неког од припадника њима супротстављене кавачке екипе, пишу подгоричке Вијести.
Полиција Црне Горе - Фото: РТРС
Полиција Црне ГореФото: РТРС

Позивајући се на више извора, Вијести пишу да је Цетињанин Кршић ухапшен јуче у Бечићима, а у његовом "штек" стану је пронађен пиштољ, силиконска маска и бројни други докази.

- У току су претреси на више локација, а утврђује се ко је требало бити мета - рекли су извори листа и додали да су у тој акцији учествовали службеници Сектора за борбу против криминала и будвански полицајци.

Ухапшени Кршић за којим је полиција трагала спроведен је синоћ у Истражни затвор због поступка који се од раније води против њега.

Саговорник је подсетио да је Кршић хапшен 10. фебруара 2021. године на Јахорини у акцији Министарства унутрашњих послова Републике Српске, а лисице на руке тада су стављене и његовим суграђанима Филипу Рогановићу и Бобану Сјеклоћи.

Те ноћи полиција је, након информације да би на Јахорини могло доћи до обрачуна шкаљарског и кавачког клана, блокирала путеве ка том зимском туристичком центру и зауставила голф 5, у којем је био Кршић и голф 7 у којем су се налазили Рогановић и Сјеклоћа. Слободе су лишени након претреса њих, возила и хотелског апартмана у ком су боравили.

Шкаљарци су, наводно, на Јахорини пратили Тамару Звицер, супругу вође њима супротстављеног кавачког клана Радоја Звицера.

О томе су, док су шкаљарци хапшени на тој планини, преко криптоване Скај апликације расправљали припадници кавачког клана - ухапшени и одбегли полицајац Петар Лазовић и Љубо Миловић.