latinica  ћирилица
27/09/2024 |  09:04 ⇒ 09:04 | Аутор: Б92

Марјановић: Када будем играо против Звезде у Београду нећу знати за себе

Нови кошаркаш Фенербахчеа Бобан Марјановић изјавио је да једва чека дуел са Црвеном звездом у Београду, иако ће тај сусрет изазвати много емоција.
Бобан Маријановић (Фото: EPA/ALEXANDROS VLACHOS, илустрација) -
Бобан Маријановић (Фото: EPA/ALEXANDROS VLACHOS, илустрација)

Српски центар послије девет година вратио се из НБА у Евролигу, а посљедњи ангажман у најјачој лиги свијета имао је Хјустон Рокитсима.

- Одлучио сам да се вратим у Евролигу јер мислим да је то тренутно најбољи потез за мене. Једва чекам да играм утакмице, као раније, наравно, сада у другом тиму. Кошарка је кошарка, ми смо професионалци, бавимо се ониме што највише волимо, тако да једва чекам да изађем на терен и покажем оно што знам. Било је лијепо провести тих девет година у НБА лиги, сада сам тренутно овдје, а ко зна, можда останем још коју годину - рекао је Марјановић за Спорт Клуб.

Објаснио је и како њему сада изгледа европска кошарка.

- Ниво кошарке када сам играо за Звезду и сада је исти. Можда сада има више виших играча, али генерално то је кошарка сама по себи, мијењају се детаљи. На нама је да прихватимо та помјерања. То је нешто што не можемо да мијењамо, морамо да се прилагодимо и извучемо најбоље што можемо из њих - додао је Боби.

Тај сусрет заказан је за 15. јануар сљедеће године у Београдској арени.

- Наравно, једва чекам да играм против Звезде. Чека ме много емоција, то не може нико да сакрије. И сада када причам о томе сам нервозан, а како ће бити тек када се то деси. Мислим да нећу знати за себе неколико минута када будем ушао у халу, када се будем загријавао. Још ћу видјети све познате људе, оне са којима сам играо, радио, наравно, и пријатеље, другове, то ми даје још већу енергију - каже Марјановић.