latinica  ћирилица
26/09/2024 |  15:09 ⇒ 15:11 | Аутор: РТРС

Шобот позвао Градску управу да одмах прекине са наплатом паркинга

Кандидат за градоначелника Бањалуке, Никола Шобот, позвао је Градску управу да одмах прекине са наплатом паркинга до примјене одлуке Уставног суда Републике Српске, којом је утврђено да је Правилник о условима, начину коришћења, организацији, наплати и контроли паркирања на јавним паркиралиштима неуставан.
Никола Шобот - Фото: РТРС
Никола ШоботФото: РТРС

- Овај правилник, донесен 2022. године, представљао је значајан ударац на буџете наших суграђана. Неправедно и непромишљено, поскупљење паркинга није било у складу са стварним потребама грађана, већ је служило као још један начин да се новац узима од њих. Одлука Уставног суда доказује да је та политика била погрешна и сада је вријеме да се исправи ова неправда - изјавио је Шобот.

Он је нагласио да грађани не треба да плаћају цијене које су утврђене на основу неуставног правилника и да је Градска управа дужна да моментално обустави наплату, док се не донесу нове, правно ваљане одлуке.

- Бањалука мора бити град у којем се поштује закон и гдје се води рачуна о интересима свих грађана. Не можемо дозволити да политика наметања непотребних трошкова буде настављена - поручио је Шобот.

Шобот је такође апеловао на градоначелника да почне са доношењем одлука које су у складу са правним нормама и у интересу свих становника Бањалуке, а не на основу политичких или финансијских интереса.

- Потребна нам је транспарентна и одговорна управа која ради у корист грађана, а не на њихову штету - закључио је Шобот.