latinica  ћирилица
26/09/2024 |  14:12 ⇒ 14:22 | Аутор: РТРС

Раљић: Бањалука мора остати покретач промјена

Република Српска није плијен за лично богаћење, него мјесто на којем ће живјети и одрастати наша дјеца и унуци. Бањалука је била и мора остати покретач промјена које ће спријечити суноврат у који нас годинама гура актуелна власт, рекао је Жељко Раљић, предсједник ГО СДС Бањалука и носилац одборниче листе СДС-а на трибини ове странке у бањалучком насељу Залужани.
СДС Бањалука - Фото: Уступљена фотографија
СДС БањалукаФото: Уступљена фотографија

Он је рекао да је ова трибина показала да су Бањалучани препознали досљедну и бескомпромисну борбу СДС за интерес обичног човјека.

- Својим примјером смо показали да функције и лични интерес не смију бити испред идеала и убјеђења и по том се разликујемо од других. Чистог образа излазимо пред људе и не требају нам концерти, шатори са печењем и аутобуси људи са стране како би смо имали добар одзив на наше догађаје - рекао је Раљић.

Суштина програма СДС-а је, наводи Раљић, да сваком Бањалучанину повећају квалитет живота у насељу у којем живи.

- Реконструкција садржаја у центру не може надомјести чињеницу да се квалитет живота у насељима погоршава. Пракса брисања дјечијих игралишта и зелених површина из регулационих планова мора бити заустављена. Морамо исправити неправду према дјеци којој је бетонско стубиште једини простор за игру и наћи рјешење како би смо бар донекле поправили нанесену штету - рекао је Раљић.

Поручио је да проблем са недостатком воде у Залужанима, Куљанима, Рамићима и Драгачају мора бити ријешен.

- Свјесни смо да то није могуће урадити преко ноћи, али ја вам дајем ријеч да ћу дати задњи атом снаге да се то уради. Очекујем се да ћемо имати довољан број одборника како би смо у Скупштини града били пресудан фактор и да би смо могли ријешити овај, али и друге проблеме у граду - истакао је Раљић.