latinica  ћирилица
21/09/2024 |  21:19 ⇒ 21:20 | Аутор: РТРС

Власеница обиљежила Дан општине - реализовани бројни пројекти уз помоћ републичке власти (ВИДЕО)

Власеница је данас обиљежала Дан општине и крсну славу Мала Госпојина. Сумирајући резултате начелник општине Мирослав Краљевић рекао је да је Власеница на добром путу да се сврста у ред развијених општина. Ски центар Игришта, који је једна од највећих инвестиција Владе у региону, претпоставка је будућег развоја Власенице, истакао је премијер Радован Вишковић, који је и добитник највећег општинског признања.
Премијеру Вишковићу уручено највеће признање општине "Златни грб" -
Премијеру Вишковићу уручено највеће признање општине "Златни грб"

Од локалне заједнице којој је прије неколико година пријетило гашење, Власеница се враћа у ред развијених општина. У синергији са Владом урађени су бројни инфраструктурни пројекти, асфалтирани локални путеви, уређен градски трг, у завршној фази изградње је Саборни храм.

Учинићемо све да Власениц кроз улагање у привреде уђе у ред развијених општина. 0.53-Оно што је најбитније да смо завршили и прије мјесц дана у рад пустуили Ски центар Игришта који је буквално замајац читаве ове регије не само Власенмице нешто што ће донијети бенефите и нова радна мјеста - рекао је Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница.

Влада очекује убрзанији развој општине у наредном периоду, Ски центар Игришта, инвестиција вриједна више од 40 милиона марака, биће замајац развоја регије, каже премијер Српске. Најавио је изградњу треће траке пута од Зворника преко Власенице и даље до Гацка.

- Брзо ћемо да узмемо у избор извођача и очекујем почетком године почетак радова. Има једна ствар коју нисмо завршили а то је обавеза а то је да урадимо асфалтни пут до стратишта највћећг на подручју Власеница, а то је Рогосија гдје је у једном дану страдало 28 бораца ВРС - нагласио је Радован Вишковић, предсједник Владе Републике Српске.

Искуства Чајетине, која је туристички лидер у Србији захваљајући Златибору могу бити од велике користи за Власеницу. Споразум о братимљењу двије општине у духу је Свесрпског сабора.

Ми можемо да размјењујемо посјетиоце, ми са Златибора да шаљемо овдје у Републици Српској што је наша дужност и обавеза и наравно они људи који желе да се рекративно скијају да дођшу код нас - истакао је Милан Стаматовић, предсједник општине Чајетина у Србији.

Заслужним појединцима и колективима, међу којима је и РТРС, поводом Дана општине додјељена су признања, а највише, Златни грб општине, добио је предсједник Владе.

Власеница ће и даље бити у фокусу Владе Републике Српске, то је кључна порука након посјете премијера. Улагање и развој све са циљем останка, опстанка и бољег живота овдашњег ставновништва.