latinica  ћирилица
21/09/2024 |  12:40 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Власеница обиљежава Дан општине; Вишковићу Златни грб; РТРС-у плакета за допринос промоцији и афирмацији (ФОТО/ВИДЕО)

Грађани Власенице обиљежавају Дан општине и крсну славу Мала Госпојина. Светој литургији и ломљењу славског колача у цркви светих Петра и Павла присуствовао је и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.
Премијеру Вишковићу уручено највеће признање општине "Златни грб" -
Премијеру Вишковићу уручено највеће признање општине "Златни грб"

Премијер Републике Српске рекао је да очекује још убрзанији развој општине Власеница у наредном периоду, те најавио почетак изградње треће траке путног правца преко Зворника и Гацка до Требиња, као и изградњу асфалтног пута до стратишта Рогосија.

Истакао је да су на подручју општине Власеница урађени многи пројекти, али да је обавеза за будући период асфалтни пут до можда највећег стратишта на подручју ове регије, а то је Рогосија, гдје је у једном дану погинуло 28 бораца Војске Републике Српске.

Фото: РТРС

Честитајући крсну славу Власенице начелнику и становницима ове општине, Вишковић је пожелио да Малу Госпојину обиљеже у породичном и личном здрављу, јер ови елементи дају могућност да се ствара и развија.

Он је изразио задовољство што је на слави присутан и начелник Чајетине, те додао да њихова искуства везано за туризам треба да се пресликају на ове просторе.

Фото: РТРС

Начелник општине Мирослав Краљевић изразио је увјерење да је Власеница на правом путу да постане развијена општина, имајући у виду досадашње постигнуте резултате и безрезервну подршку Владе Српске.

Краљевић је данас након полагања вијенаца на Тргу српских бораца у Власеници поводом крсне славе општине - Мала Госпојина, у изјави новинарима подсјетио на пројекте који су реализовани од протекле крсне славе.

Краљевић је напоменуо да је Власеница прије осам година била усмјерена ка нестајању, да је он затекао око 5,5 милиона дуга, да је требало шест година да се ситуација стабилизује и да без подршке Владе Српске не би ништа успјели.

Он је нагласио да ће храм посвећен Светој Тројици остати печат у времену на понос будућих генерација.

Предсједник општине Чајетина Милан Стаматовић честитао крсну славу и дан општине, наводећи да ће данас са општином Власеница потписати повељу о братимљењу, што је само крунисање дугогодишње сарадње.

Он је додао да ће сарадња бити настављена не само у области спорта и рекреације већ да ће се радити и на развоју пољопривреде, стварати добар амбијент да се и млади укључе у друштвени живот и да траже будућност у срединама каква је Власеница.

На свечаности поводом важног датума за Власеницу премијеру Српске уручено је највеће признање општине за највише заслуге у развоју општине Власеница и дугорочни допринос економском и друштвеном напретку.

Плакета ове општине Власеница додијељена је и РТРС-у за допринос промоцији и афирмацији општине Власеница. Плакету је у име РТРС-а примио наш новинар Гвозден Шарац.

Фото: РТРС