latinica  ћирилица
21/09/2024 |  11:54 ⇒ 13:21 | Аутор: СРНА

Стевандић: Знали смо за план атентата на Додика и Вучића

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да није тајна да је Обавјештајно-безбједносна агенција /ОБА/ БиХ планирала атентат на предсједнике Српске и Србије Милорада Додика и Александра Вучића, те да су представници Српске то знали док је Осман Мехмедагић Осмица био шеф те агенције.
Ненад Стевандић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Ненад СтевандићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Стевандић је рекао да није постојао механизам да се то докаже, али да су представници Српске дочекали да сви они који припремају њихово и рушење Републике Српске постану историја.

- То је најбоља могућа порука. Они који су то припремали су у затвору или су збрисани са политичке сцене, а ми који чувамо Републику Српску смо и даље ту заједно са Републиком Српском - рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је у подкасту Срне да је имао податке да је Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ планирала његову и ликвидацију предсједника Србије Александра Вучића, те да се у Сарајеву тако поступа с онима који не дијеле политичке ставове Бошњака.

- Ту су службу инструментализовали дотле да онај Осмица /Осман Мехмедагић/ направи оперативни план ликвидације мене, Вучића и других људи који сметају бошњачким интересима - рекао је Додик.