latinica  ћирилица
20/09/2024 |  15:13 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Станивуковић упоредио Бањалуку и Беч: Гужве у саобраћају по узору на метрополе (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић гужве у саобраћају приписује проблемима великих градова попут Београда, Загреба и Беча.
Драшко Станивуковић - Фото: РТРС
Драшко СтанивуковићФото: РТРС

- Питање саобраћаја је дугорочно, ми ћемо наставити да га рјешавамо. Завршетком изградње моста у Чесми, других инфраструктурних пројеката као што је мост у Доцу су само неке од ствари које нам слиједе и које ће побољшати питање саобраћаја. Питање гужви у Бањалуци је већ постало вишедеценијско питање, као и сваког већег града попут Новог Сада, Београда, Загреба или Сарајева. Када падне већа киша у Бечу па буде на путу више воде, то је Беч па се ћути, али када је у Бањалуци онда Бањалука не ваља - рекао је Станивуковић.

Додаје да сваки већи град има своје изазове.

- Бањалука се развија и има много становника, хвала Богу. Има оних који нам стављају црвене траке, ми ћемо наставити да радимо и развијамо нашу Бањалуку. Ускоро завршавамо три кружне раскрснице које ће много допринијети развоју Бањалуке. Свака јутарња шпица, поготово ако је киша не да бањалучанима да возе бицикл или иду пјешке, па нас све тјера у аутомобиле - рекао је Станивуковић.

"Саобраћајна револуција" у Бањалуци, већ данима изазива проблеме возачима, који постају нестрпљиви. Додају да су гужве несношљиве, те да је немогуће да је сваки дан колапс у саобраћају у многим улицама Бањалуке.

Непрегледне колоне возила могу се видјети у већини насеља, посебно у јутарњим и послијеподневним часовима, а дешава се и да је возачима потребно и 20 минута да пређу удаљеност од неколико стотина метара.