latinica  ћирилица
19/09/2024 |  21:41 ⇒ 20/09/2024 | 10:24 | Аутор: РТРС

Станивуковић: Много тога ријешено у Лазареву

Рекао бих да овдје у Лазарево доносимо највећу поруку дјела и резултата, нема мјеста, нема сокака, нема ни инфраструктурног ни животног питања које овдје нисмо дотакли и ријешили, рекао је ово на трибини ПДП у насељу Лазарево кандидат за градоначелника и актуелни градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.
Драшко Станивуковић, ПДП трибина - Лазарево - Фото: Уступљена фотографија
Драшко Станивуковић, ПДП трибина - ЛазаревоФото: Уступљена фотографија

- Када причамо о легализацији, легализовали смо готово највећи број кућа, јер је Лазарево огромно. Када причамо о легализацији зграда, прва зграда управо у дијелу овог насеља – Траписти, гдје смо након скоро 20 година људима легализовали зграду. Када говоримо о књигама, много дјеце је добило исте. Уредили смо и школу овдје. Када причамо о Цркви, о подршсци – то је такође важно питање које смо овдје рјешавали. Асфалтирали смо и улице, градили водоводну и канализациону мрежу, додјељивали бесплатне грађевинске дозволе – рекао је Станивуковић.

На хиљаде пензионера са овог подручја добило је бесплатан јавни превоз, каже он.

- Безброј дјела кроз директну подршку људи – од пројеката, беспалатних полтика, догађаја које смо овдје правили. Заиста, због тога можемо да очекујемо једну од највећих и најубједљивијих побједа овдје у Лазареву - истакао је Станивуковић.

Каже да је посебно важно истаћи да ће на мјесто гдје је пијаца, уз школу, оно мјесто које треба у потпуности да се преуреди, ту почети да се гради и да су већ обезбијеђена средства у износу око 2 милиона еура за изградњу првог креативног центара визеулне графичке и разних других умјетности.

- То ће бити један нови центар сабирања у Лазареву. Ту ће бити кино, позориште, мјесто гдје ће људи који овдје живи моћи да се окупљају и да се баве умјетношћу, филмском продукцијом. Биће им доступан и филмски студио. Радови на том пројекту треба да почну за коју седмицу. Прво нас очекује рушење тог објекта, да би смо могли почети да градимо овај нови - каже Станивуковић.

Наводи да су то су неки од приоритета.

- Не смијемо да заборавимо ни санацију ни модернизацију улица, као што су на примјер питање Улице Змаја Огњеног Вука, Василија Острошког и многе друге. Важно је рећи да смо много тога урадили и за Улицу Деспота Стефана Лазаревића – од подршке зградама, изградње канализационе мреже, а иде и изградња тротоара. Много је резултата које смо постигли, много планова које имамо. Резиме је да мјештани Лазарева могу да очекују, да вјерују у дјела сутра зато што је много дијела данас које смо урадили – поручио је Станивуковић.