latinica  ћирилица
19/09/2024 |  20:54 | Аутор: РТРС

Уједињена Српска: Градишка остаје један од бастиона, подршка Аџићу

Уједињена Српска вечерас је показала да је Градишка један од њених бастиона. На страначкој трибини окупила је велики број грађана и симпатизера, а придружио им се и заједнички кандидат за градоначелника - Зоран Аџић из СНСД.
Градишка-Уједињена Српска - Фото: Уступљена фотографија
Градишка-Уједињена СрпскаФото: Уступљена фотографија

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић нагласио је да је Градишка, као погранични град и град са највећим прометом према ЕУ, један од најважнијих градова у Републици Српској.

- Градишка захтијева разој, да се конституише као још већи регионални центар, са свим регионалним карактеристикама, институцијама. Мислим да ту можемо да направимо притисак, да и коалициони партнери, и ми, и градоначелник те процесе убрзамо - рекао је Стевандић на трибину.

Нагласио је да Уједињена Српска овдје има подмлађену екупу, а рачуна и на исти или већи број одборника него прије четири године.

- Оно што је најважније, рачунамо да ћемо Градишку сачувати стабилном, да не дозволимо никакве експерименте ни авантуре, нити да дозволимо да у Градишци буде мјесто одакле ће се кренути у неку већу нестабилност према Републици Српској. Надам се доброј сарадњи и послије избора и надам се да ће Градишка остати у кондицији да се развија и да буде један од гараната стабилности Репулике Српске - порука је Стевандића.

Душан Кочић, носилац одборничке листе, каже да Уједињена Српска има листу од 35 јако квалитетних људи, од којих је чак 15 младих. Затим доктор наука, доктор медицине, инжељери, економисти, правници, пољопривредници...

- Све нам то даје за право да заједно очекујемо добар резултат. А то значи бар онај који смо имали прије четири године, то је пет одборника и друга странка у Градишци  изјавио је Кочић.

Актуелни градоначелник и кандидат за нови мандат Зоран Аџић захвало је Уједињеној Српској на подршци и додао да је она од почетка, од 2016. године, један од најстабилнијих коалиционих партнера.

- Као скупштинска већина смо у посљедњих осам година врло стабилни, нисмо имали никаквих потреса ни размирица. Што је био предуслов да бисмо могли интензивно да радимо на инфраструктурном развоју, на опремању читавог простора града Градишке. Заједно можемо с поноом да се осврнемо и да кажемо која дјела смо оставили иза себе. Оставили смо велики број реализованих пројеката, тако да можемо с поносом, чиста образа да изађемо пред привреднике и грађане Градишке, да сви заједно затражимо њихову подршку, да наставимо даље да развијамо и градимо Градишку и да чувамо Републику Српску - поручио је Аџић.