latinica  ћирилица
19/09/2024 |  20:30 ⇒ 20:35 | Аутор: СРНА

У току истрага против бившег директора Центра за социјални рад у Бијељини (ВИДЕО)

Окружно јавно тужилаштво Бијељина спроводи истрагу против директора Центра за социјални рад Бијељина Милорада Софренића због сумње да је од 2018. до 2020. године незаконито користио службено возило, наплаћивао дневнице за службена путовања и додјељивао средства за једнократну новчану помоћ лицима у стању социјалне потребе, која такве услове нису испуњавала, чиме је оштећен буџет града.
Бијељина: Окружно тужилаштво, Окружни суд, Правобранилаштво и Основни суд - Фото: РТРС
Бијељина: Окружно тужилаштво, Окружни суд, Правобранилаштво и Основни судФото: РТРС

Портпарол Окружног тужилаштва Бијељина Милан Маливојевић рекао је новинарима да је осумњичени од 2018. до 2020. године, осим функције директора Центра за социјални рад Бијељина, обављао и функцију члана Извршног одбора Фудбалског савеза БиХ.

- Он је користио службено возило Центра за социјали рад, одлазио на службена путовања обављајући послове за Фудбалски савез, при чему је наплаћивао дневнице и наплату трошкова доласка на сједницу Извршног одбора, а истовремено је за то сачињавао налоге за службена путовања Центра за социјални рад и наплаћивао дневнице у овој установи - рекао је Маливојевић.

Он је навео да се лице М.С. сумњичи да је током цијеле 2020. године средства намијењена за исплату једнократних новчаних помоћи лицима у стању социјалне потребе додјељивао лицима која такве услове нису испуњавала, чиме је причињена штета буџету града.

Маливојевић је истакао да је на овај начин дошло и до ускраћивања помоћи грађанима који се стварно налазе у стању социјалне потребе.

Према његовим ријечима, истрага је проширена на осам лица, која се тренутно налазе на криминалистичкој обради у Полицијској управи Бијељина, и то С.Г, Д.М, Ј.Ј, М.М, Б.С, М.С, С.П. и А.Б, а због основане сумње да су током 2020. године починили кривично дјело несајестан рад у служи.

По наредби Основног суда у Бијељини данас је извршен претрес куће и других просторија које користи осумњичени М.С, као и службених просторија Центра за социјални рад Бијељина и том приликом је изузета обимна документација.

Софренић је ухапшен и у законском року биће предат Окружном јавном тужилаштву Бијељина на даљу обраду.

Све активности су спровођене под надзором поступајућег тужиоца у сарадњи са Полицијском управом Бијељина.