latinica  ћирилица
19/09/2024 |  19:08 ⇒ 19:08 | Аутор: СРНА

"Општина Петрово има велики туристички потенцијал"

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је да општина Петрово има велики туристички потенцијал након изградње Терми "Озрен".
Петрово, састанак Шулића и Петковића - Фото: СРНА
Петрово, састанак Шулића и ПетковићаФото: СРНА

Шулић је истакао да га је руководство Петрова данас информисало и о могућностима изградње сасвим новог туристичког комплекса, за шта постоји интерес приватних инвеститора.

- Сигуран сам да би и тај туристички комплекс могао привући туристе - изјавио је новинарима Шулић, који је разговарао са начелником општине Озреном Петковићем, након чега су посјетили Терме "Озрен" и разговарали са управом предузећа.

Шулић је рекао да су га у области трговине општински функционери информисали да су спремни да у преговорима са неким већим трговинским ланцем обезбиједе погодности када је ријеч о земљишту, а све ради изградње великог тржног центра који би имао и друге садржаје, те добро функционисао.

- Ми ћемо као ресорно министарство то подржати и покушати да посредујуемо између локалне заједнице и приватног инвеститора с циљем да се реализује та инвестиција на обострану корист - рекао је Шулић.

Петковић је рекао да општина Озрен има потенцијале и ресурсе за развој туризма и трговине.

- Надамо се да ћемо у овим областима пронаћи инвеститоре у наредном периоду - додао је Петковић.