latinica  ћирилица
19/09/2024 |  19:03 ⇒ 20:45 | Аутор: РТРС

Звезда смањује заостатак у завршници, Милсон је стријелац (ФОТО/ВИДЕО)

Фудбалери Црвене звезде губе од Бенфике резултатом 2:0 послије првог полувремена меча првог кола Лиге шампиона, који се игра на стадиону "Рајко Митић" у Београду.
Црвена Звезда - Бенфикa (фото:TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ nr) -
Црвена Звезда - Бенфикa (фото:TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ nr)

Утакмица није почела тако добро, пошто је Звезда примила гол већ у 9. минуту и Бенфика врло рано долази до вођства. Други го од гостију Црвено-бијели су примили  у 29. минути, а стријелац је био Глазер.

Фото: РТРС

Извели су корнер играчи српског првака, претходно је Дуарте био у скоку, испред њега је интервенисао његов чувар. Одбранили су се гости послије ударца из угла. Звезда је преузела лопту. Олајинка у шанси сада, компликује у казненом простору...

Капитулирао је Глазер, пукла је одбрана Звезде у нападу који је иницирао Ди Марија. Аргентинац је проиграо по десној страни Павлидиса, овај на другу стативу Артуркоглуа, који је имао лак задатак да смести лопту у мрежу.

Фото: РТРС

Црвено-бијели су се брзо ослободили краткорајног притиска гостију, преузели лопту, натерали двојицу дефанзиваца Бенфике да панично избаце лопту. Ђига је потом изборио аут. Није било опасности по гол Португалаца али добра реакција црвено-бијелих.

За одличну атмосферу на стадиону "Рајко Митић", на којем Бенефика игра послије 40 година, побринули су се навијачи.